Rôzne

Rudolf Schuster dostal k jubileu originálny dar: Zriadená pracovňa v Historickej radnici!

Bývalý slovenský prezident a exprimátor Košíc pôsobil v dobrej kondícii, hýril vtipom i spomienkami zo svojho života.

Ilustračný obrázok k článku Rudolf Schuster dostal k jubileu originálny dar: Zriadená pracovňa v Historickej radnici!
5
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Bývalý košický primátor a prezident SR Rudolf Schuster má od štvrtka svoju pracovňu v Historickej radnici v Košiciach. Ako dar mu ju slávnostne odovzdali pri príležitosti jeho 90. narodenín.

Miestnosť je nazvaná Schusterovým menom, košický primátor Jaroslav Polaček dúfa, že ju jubilant obohatí predmetmi, ktoré sú spojené s jeho životom a prácou. Schusterovi na stretnutí k štvrtkovým narodeninám gratulovali aj ďalší bývalí primátori, Zdenko Trebuľa a František Knapík.

V dobrej kondícii

Niekdajší prezident, predseda slovenského parlamentu, veľvyslanec, ale aj cestovateľ či spisovateľ na slávnosti pôsobil v dobrej kondícii, hýril vtipom i spomienkami zo svojho života. Pri preberaní darov a oceňovaní priznal dojatie.

„Nie som zvyknutý na takéto veci. Mne lepšie padlo, keď ma kritizovali, aj keď sa mi to nepáčilo, ale vedel som, že som v zápale boja, že som niečo robil. Ale toto je taká vec, keď už vidieť, že som penzista, keď som dožil tú deväťdesiatku. Vážim si to, ale nemalo to ešte byť, ja som ešte mladý,“ povedal novinárom s úsmevom.

Až v lete

Aktívne využívať pracovňu v Historickej radnici sa zatiaľ nechystá. „Videli ste, že je v nej zima? Úradovať tam nebudem, lebo nechcem, aby za mňa platili kúrenie. Ale v lete, keď sa nebude kúriť, možno tu niečo donesiem, pozriem, čo by sa hodilo, musím to konzultovať aj s primátorom,“ povedal Schuster.

Prezradil, že okrem iného pripravuje pre mestský archív veci dokumentujúce dianie za jeho pôsobenia. „Vyberám veci, ja mám tú výhodu, že som nič nezničil, aj čo napísali proti mne, aj za mňa, všetko som zachoval, pre históriu je to dôležité,“ skonštatoval.

Jubileum Rudolfa Schustera
5
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM