Futbal

Situácia sa zamotáva: Košice najprv vyhlásili krach, teraz podali prihlášku do Fortuna ligy

Víťaz II. futbalovej ligy 2016/2017 FC VSS Košice napriek vyhláseniu o konci fungovania klubu napokon podal prihlášku do nasledujúceho ročníka Fortuna ligy.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa zamotáva: Košice najprv vyhlásili krach, teraz podali prihlášku do Fortuna ligy
Zdroj: TASR

Hoci vedenie FC VSS v utorok verejne deklarovalo ukončenie športovej činnosti klubu, ten spravil formálne kroky potrebné na účasť vo Fortuna lige 2017/2018. „V utorok večer krátko pred uplynutím termínu sme prostredníctvom elektronickej pošty od predstaviteľov FC VSS dostali prihlášku do Fortuna ligy i podpísanú zmluvu o účasti v najvyššej súťaži. Znamená to, že Licenčná komisia SFZ v rámci skráteného licenčného konania posúdi do 19. júna pripravenosť FC VSS, ale aj ďalších dvoch druholigistov, na pôsobenie v najvyššej súťaži. Termín na predloženie požadovanej dokumentácie uplynul takisto včera, a to nielen pre FC VSS Košice, ale aj pre ďalšie dva kluby II. ligy, teda FC Nitra a MFK Skalica,“ uviedol pre oficiálny web FL výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.

My, samozrejme, máme záujem na tom, aby sa táto záležitosť vyriešila čo najrýchlejšie, ale zároveň aby bol nováčik schopný plniť si všetky záväzky, či už infraštruktúrne alebo finančné, vyplývajúce z účasti vo Fortuna lige. Po posúdení dokumentácie Licenčnou komisiou SFZ sa touto otázkou bude zaoberať Prezídium Únie ligových klubov na svojom riadnom zasadnutí 21. júna 2017. Práve na tomto zasadnutí budeme riešiť aj otázku postupujúceho do Fortuna ligy,“ povedal Mertinyák k aktuálnemu vývoju situácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM