Správy

Škôlkari sa môžu tešiť na nové ihriská. Budú modernejšie a bezpečnejšie

Mesto investuje do rekonštrukcie dvorov a ihrísk v materských školách a jasliach.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari sa môžu tešiť na nové ihriská. Budú modernejšie a bezpečnejšie
Zdroj: Mesto Košice

Mesto v niektorých materských školách (MŠ) a detských jasliach rekonštruuje dvory a nevyhovujúce herné prvky na ihriskách nahrádza novými atrakciami. Ide o investíciu za takmer 146-tisíc eur. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke.

Nové atrakcie

Práce sa týkajú MŠ Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20, ako aj Detských jaslí na Jesennej ulici.

Zrekonštruované ihrisko v areáli MŠ Kovaľská odovzdali v stredu (15. 12.). „Rekonštrukciou preliezok, lezeckých stien a ďalších hracích prvkov sme nielen zlepšili ich bezpečnosť a znížili tým aj pravdepodobnosť úrazu, ale zároveň sme im zaobstarali aj nové atrakcie,“ uviedla viceprimátorka Lucia Gurbáľová.

Nevyhovujú predpisom

Mesto Košice nedávno vykonalo audit herných zariadení a povrchov detských ihrísk v areáloch 61 svojich predškolských zariadení. Túto povinnosť ukladá zriaďovateľom škôl platná legislatíva. Kontrolou zistili, že na mnohých školských dvoroch sa nachádzajú prvky, ktoré nevyhovujú bezpečnostným predpisom.

Išlo najmä o drevené časti pôvodných herných prvkov, ktoré boli vplyvom počasia poškodené až degradované. „Nespĺňali tak kvalitatívne požiadavky na bezpečnú a funkčnú prevádzku. V tomto roku prejde obnovou osem predškolských zariadení, budúci rok by to malo byť ďalších desať,“ dodalo mesto s tým, že presný počet má byť známy po schválení rozpočtu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM