Michal Lendel Kultúra

Skupina Nocadeň pripravuje album: Vypočujte si nový singel Možno!

Okolo skupiny Nocadeň je pomerne ticho. Kapela totiž nechce nič unáhliť, pracuje vlastným tempom a čo je najdôležitejšie, dokončuje nové skladby. Tie by sa mali objaviť na novom albume koncom tohto roka. Ak chcete počuť ako znie skupina Nocadeň v roku 2014, vypočujte si jej čerstvý singel Možno.

Ilustračný obrázok k článku Skupina Nocadeň pripravuje album: Vypočujte si nový singel Možno!
Zdroj: Dnes24.sk

„Je to predzvesť toho, akým smerom sa posúva Nocadeň. Určite si zachováme svoju živočíšnosť, ale nahrávka nebude znieť surovo. Má to iný zvuk, moderný, pričom jemne experimentujeme,“ odkrýva charakter pripravovanej novinky Rasťo Kopina.

Pesničku Možno nahrala skupina v pôvodnej zostave začiatkom roka. Podieľali sa na nej aj Vlado „Randy“ Gnepa a Martin „Isobutane“ Krajčír, ktorý pre skupinu vytvoril už v minulosti niekoľko remixov ich skladieb. „Nie je to tradičná skladba, na aké sú u nás ľudia zvyknutí. Poslucháči musia sami posúdiť, ako to na nich pôsobí,“ dodal líder Rasťo Kopina, ktorý je aj autorom textu.

Skupina bude leto tráviť s najväčšou pravdepodobnosťou v štúdiu. „Priebežne si ale niekam odskočíme. S určitosťou viem spomenúť Bláznivé leto, na ktorom by sme radi otestovali aj nejaké nové pesničky,“ pripojil spevák.

Zatiaľ posledný album Ikony vydali Nocadeň pred takmer piatimi rokmi. Medzitým odohrali veľkolepý koncert v Štátnom divadle v Košiciach, ktorý zaznamenali pre plánované živé DVD, na ktoré sa pýta mnoho fanúšikov. Skupina sa však rozhodla projekt na istý čas odsunúť bokom a venovať sa plnohodnotne novému albumu.

Foto: Jaro „Jaris“ Vaľko

Nový singel Možno košickej kapely Nocadeň
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM