Rôzne

Slanecká nebude hotová v termíne! Mesto odhaduje škodu v státisícoch eur

Na 500 000 až jeden milión eur odhaduje mesto Košice škodu, ktorá mu vznikne nedokončením prác na Slaneckej ceste v zmluvnom termíne.

Ilustračný obrázok k článku Slanecká nebude hotová v termíne! Mesto odhaduje škodu v státisícoch eur
Zdroj: TASR/František Iván

Mesto si ich chce nárokovať od zhotoviteľa. Práce mali byť ukončené do piatka (22. 12.), ale podľa zástupcu riaditeľa magistrátu, Richarda Dlhého, sa tak nestane.

Po štvrtkovom kontrolnom dni informoval, že stavba je momentálne dokončená približne na 95 percent.

Podľa jeho slov nie sú dokončené niektoré autobusové zastávky, časti chodníkov, príslušenstvo mostných konštrukcií či obrusná vrstva asfaltu na niekoľkých desiatkach metrov.

Oprávnene náklady, ktoré k zmluvnému termínu ukončenia prác nebudú hotové, nebudú môcť byť preplatené z eurofondov. „Pokiaľ sa preukáže, že je to spôsobené zavinením zhotoviteľa, znamená to pre nás škodu,“ povedal s tým, že mesto si bude uplatňovať to, na čo bude mať nárok.

Dodal, že vrátenie eurofondov za už zrealizované práce nehrozí. „Tieto náklady nám už boli preplatené. Budú nám preplatené aj v zmysle tejto poslednej faktúry, o tieto peniaze neprídeme,“ ubezpečil Dlhý.

Podľa jeho slov budú môcť byť niektoré práce, vzhľadom na ročné obdobie, dokončené až na jar. Spustenie všetkých križovatiek však odhaduje na koniec januára.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM