Správy

Slávnosť blahorečenia v Košiciach obmedzí dopravu, MHD bude posilnená

Dopravné obmedzenia si vyžiada slávnosť blahorečenia Anny Kolesárovej, ktoré je naplánované na sobotu (1.9.) v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Slávnosť blahorečenia v Košiciach obmedzí dopravu, MHD bude posilnená
Zdroj: TASR

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) zriadi mimoriadnu kyvadlovú dopravu. Ako povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, obmedzenia pre vodičov sa budú týkať najmä úseku od križovatky Komenského – Wattsonova – Hlinkova až po Čermeľskú cestu a tiež okolia štadióna Lokomotívy, kde bude prebiehať slávnostný obrad.

„Celé okolie štadióna bude od 05.15 h až do ukončenia okolo 17.00 h uzatvorené, cestnú premávku budú riadiť príslušníci PZ,“ uviedla Mésarová.

Podľa hovorkyne DPMK Michaely Karaffovej, bude doprava posilnená na električkovej linke číslo 9. „Všetky spoje v čase od 6.00 h do 16.00 h budú premávať na predĺženej trase Havlíčkova – Trieda SNP – DPMK – OC Optima a späť. Na električkovej linke číslo 2 bude doprava posilnená v čase od 6.00 h do 16.00 h,“ uviedla.

V rovnakom čase bude zriadená aj mimoriadna autobusová linka A. „Premávať bude na okružnej trase: zastávka Trolejbusová (pred hypermarketom Tesco, pri parkovisku) – zastávka Tesco, Džungľa (bežná zastávka) – zastávka Mier – Havlíčkova (stanovište spojov prímestskej dopravy na začiatku Kostolianskej ulice, ako autobusy SAD, smer Kostoľany) a späť,“ informovala Karaffová.

Ako uviedla Košická arcidiecéza, ktorá je organizátorom blahorečenia, pripravené sú aj záchytné parkoviská. Na slávnosti blahorečenia Anny Kolesárovej sa očakáva účasť asi 25-tisíc ľudí.

Ilustračné foto

Anna Kolesárova, blahorečenie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM