Webnoviny - Rôzne

Smer podľa Fica výrazne prispel k upokojeniu chaosu

Koniec roka 2011 bol podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica politicky charakteristický tým, že Smer-SD vstúpil významne do rozhodovacích procesov a zastabilizoval situáciu.

„Keby sme sa správali vyslovene účelovo, utilitárne, opozične, nie je Euroval, nie je zmena ústavy. Určite nie je zákon o rozpočtovej zodpovednosti, ktorý stanovuje maximálnu výšku dlhu. Určite by sa neriešil problém zdravotníkov. Toto je učebnicový príklad toho, kam môže doviesť chaotická vláda krajinu. Premiérka s ministrom niečo povedia, nasľubujú a potom to opozícia musí splniť v parlamente, pretože na to koalícia nemá hlasy v národnej rade,“ vyhlásil Fico v rozhovore pre agentúru SITA.

Politicky teda priniesol koniec roka podľa neho určité upokojenie chaosu, ktorý bol už v rekordných výšinách.

Smer hlasoval pre ľudí

„Som rád, že sme ukázali za Smer-SD takú mieru vzťahu k štátu. To, že sme zahlasovali za zákon o rozpočtovej zodpovednosti, nemá nič spoločné s tým, že sme chceli urobiť dobre pani (premiérke-pozn. SITA) Ivete Radičovej alebo pánovi (ministrovi financií – pozn. SITA) Ivanovi Miklošovi. My sme to urobili preto, lebo Slovensko to potrebuje,“ zdôraznil.

To, že Smer-SD zahlasoval za zrušenie transformácie nemocníc na akciové spoločnosti, to podľa Fica neurobil ani pre lekárov, ani pre štát, alebo pre vládu.

„To sme urobili pre človeka, pretože sme chceli, aby našiel opäť lekára vo svojej ambulancii. Toto hodnotím z hľadiska strany ako veľký posun za tie roky. Čo je dobré, postavili sme sa ako vyspelá politická sila k výzvam, ktoré priniesol záver roka, a že sme ich výraznou mierou pomohli riešiť,“ uviedol s tým, že v niektorých prípadoch problémy riešila jeho strana. Napríklad problém s lekármi, keď v parlamente bolo prítomných 122 a Smer tam mal 62 poslancov prítomných, ktorí hlasovali za. „Sami sme boli schopní vyriešiť tento problém,“ dodal.

webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM