TOS Rôzne

SRDCERVÚCI odkaz Ľubice Čekovskej do neba: Ešte mám od teba zmeškaný hovor...

Slovenský umelecký svet obletela smutná správa. Tvrdo zasiahla aj známu východniarku a vynikajúcu hudobníčku Ľubicu Čekovskú.

Ilustračný obrázok k článku SRDCERVÚCI odkaz Ľubice Čekovskej do neba: Ešte mám od teba zmeškaný hovor...
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pred pár dňami náhle zomrel uznávaný hudobný dramaturg a publicista Peter Hochel. Špecializoval sa na operu a dlhé roky spolupracoval s divadlom v Košiciach.

Slovenskú kultúrnu obec táto správa tvrdo zasiahla, vrátane známej východniarky Ľubici Čekovskej. Tá sa so svojimi myšlienkami rozhodla zveriť verejne prostredníctvom Instagramu a aj týmto spôsobom sa s Petrom Hochelom rozlúčiť.

„Drahý môj priateľu, je mi to nesmierne ľúto, mám zmeškaný hovor od teba, tuším ešte spred týždňa, tak veľmi by som ti chcela zavolať,“ začala príspevok slovami, ktoré trhajú srdce.

Na Slovensku je podľa jej slov len málo ľudí, ktorí by dosahovali jeho obrovskej úrovne, skladateľa, pedagóga, dramaturga, historika a v neposlednom rade úžasného priateľa.

"Bude mi chýbať tvoj zmysel pre humor, symbolicky odchádzaš na prvého apríla – tak by som si priala, aby to bol čierny humor, tebe vlastný. Bolí ma, že sa už neuvidíme… Teda snáď. Možno trošku neskôr… Peter drahý, mala som ťa tak veľmi rada,“ rozlúčila sa verejne so zosnulým hudobníkom rovnako famózna hudobníčka.

Na konci zdôraznila, že Slovensko prichádza o veľkého človeka.

Na archívnej foto: Ľubica Čekovská

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM