Kornel Kubík Rôzne

Startup Weekend Košice sa úspešne skončil: Porota ocenila najlepšie projekty

Startup Weekend Košice je úspešne na konci. 54 hodín, 9 projektov, 9 mentorov a 6 sudcov, ktorí vybrali najlepší startup. Aj o tom, ktoré startupy porota ocenila a ako prvý ročník akcie hodnotí hlavný organizátor, píše náš redaktor Matúš Sedlák.

Ilustračný obrázok k článku Startup Weekend Košice sa úspešne skončil: Porota ocenila najlepšie projekty
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý ročník Startup Weekend Košice sa konal na Technickej Univerzite v Košiciach (TUKE). 45 mladých ľudí za 54 hodín prišlo odprezentovať svoj projekt, konzultovať, nájsť svoj tím a najmä zdokonaliť svoj startup.

Oslovili sme jeden z tímov startuperov, aby nám porozprávali o svojom projekte Easysvadba.sk. „Všimla som si stály problém, ako sa známi pýtajú na zabezpečenie svadby, či už stravy, hudby alebo fotografa. Chceme priniesť web stránku a aplikáciu do mobilného telefónu, ktorá bude všetky tieto informácie zhromažďovať, aby si tak budúci manželia vedeli svadbu zariadiť podľa svojich predstáv, “ povedala o startupe Lucia Kraliková (27) z realizačného tímu Easysvadba.sk.

Pozitívne hodnotenia

V porote, ktorá startupy hodnotila, sedel Anton Čižmár, rektor Technickej Univerzity v Košiciach; Tomáš Bel, zakladateľ EXIsport; Rastislav Puchala, riaditeľ KMPG Slovensko; Ivan Debnár z The Spot; Josef Vojtko z RWE IT a Jaroslav Lupták, investičný manažér Neulogy Ventures.

„Celý Startup Weekend bol veľmi dobrý, realizačný tím svoju pracú zvládol dobre, startupy boli veľmi dobré. Každý jeden má pred sebou ťažkú cestu, ale to k tomu patrí,“ zhodnotil porotca Tomáš Bel.

„Akcia Startup Weekend Košice bola veľmi dobrá a mala aj medzinárodnú účasť. Celý priebeh bol nerušený, celkový počet ideí na začiatku bol 21, následne bolo hlasovaním vybratých 9 startupov, na ktorých sa pracovalo počas 54 hodín,“ prezradil nám hlavný organizátor podujatia Startup Weekend Košice Peter Vrábel (29).

Ocenení

Porota spomedzi startupov vybrala a ocenila tri. Na prvom mieste sa umiestnil startup Fireflay, ktorý získal od rektora TUKE kompletné vybavenie priestorov, ako aj prenájom priestorov v celkovej hodnote 5000 € na rozbehnutie startupu.

Druhý skončil startup Trendwatch, ktorý získal od spoločnosti KMPG tzv. na mieru šité poradenstvo v hodnote 1500 €. Na treťom mieste sa umiestnil startup Galileo, ktorý získal online konzultácie od spoločnosti Promiseo v hodnote 500 €.

Student24/Matúš Sedlák

Foto: autor

Startup Weekend Košice
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM