Správy

Stavanie mája, pivný festival a bohatý PROGRAM. Blížia sa Dni TERASY

Obyvatelia Terasy sa môžu tento rok opäť tešiť na obľúbené podujatie s množstvom sprievodných akcií.

Ilustračný obrázok k článku Stavanie mája, pivný festival a bohatý PROGRAM. Blížia sa Dni TERASY
Zdroj: Facebook.com/Košice Západ Terasa

Najväčšie košické sídlisko čaká po pandemickej prestávke tradičný festival Dni Terasy, ktorý prinesie bohatý program, množstvo podujatí aj súťaže. Odštartuje 29. apríla a potrvá do 21. mája. Mestská časť Západ navyše tento rok oslavuje 60. výročie.

Stavanie mája

Tohtoročné Dni Terasy odštartujú stavaním mája 29. apríla, ktorý bude po celý čas dotvárať atmosféru terasanských osláv. Brezu, ktorú môžu obyvatelia odzdobiť pestrofarebnými stužkami, ponesú z námestia pred OC Galéria k budove Miestneho úradu.

O týždeň neskôr, 6. až 8. mája, sa môžu všetci obyvatelia sídliska a Košíc tešiť na potulky po sídlisku so sprievodcom Milanom Kolcunom. Témou bude 60 rokov Terasy.

Tradičné akcie aj novinky

Novinkou v programe bude tento rok súťaž v kosení ručnou kosou. Uskutoční sa 7. mája od 10.00 do 13.00 na ihrisku pri ZŠ Slobody. Pripravená bude súťaž v zručnosti, ukážky krojovaných koscov, workshop kosenia ručnou kosou a ďalšie zaujímavé aktivity spojené s touto už takmer zabudnutou činnosťou. Vítaný je každý, ak si ale chcete zasúťažiť, musíte sa na atrium@kosicezapad.sk.

Tradičnou súčasťou podujatia je aj pivný festival. Ten sa na námestí pred OC Galéria uskutoční v termíne od 19. do 21. mája. Milovníci zlatého moku sa môžu tešiť na viac ako 50 druhov piva a nebudú chýbať ani koncerty a podujatia pre deti. Okrem toho sa bude konať aj medzinárodný street-basketbalový turnaj. Malí aj veľkí Terasania sa môžu tešiť aj na nočné kino, živú farmu či deň otvorených dverí na miestnom úrade.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM