Šport

Študent košickej univerzity štartoval na olympiáde: Vystúpenie mu nevyšlo podľa predstáv

Čerstvý lyžiarsky olympionik Martin Bendík, ale aj mnohí ďalší reprezentanti SR patria k študentom Ústavu telesnej výchovy a športu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Študent košickej univerzity štartoval na olympiáde: Vystúpenie mu nevyšlo podľa predstáv
Zdroj: TASR

Najznámejším študentom ústavu je aktuálne Martin Bendík, ktorý súťažil v alpskom lyžovaní na zimných olympijských hrách v Soči. Ako dnes na pôde UPJŠ v Košiciach uviedol pre novinárov, olympiáda mu dala veľmi veľa, najmä skúsenosti, ktoré chce využiť v ďalšej kariére.

„Žiaľ, tie preteky mi nevyšli podľa predstáv, ale na mojich 20 rokov, myslím si, to bolo veľmi slušné, pretože tam boli najlepší jazdci z celého sveta, ktorí mali vrchol kariéry v 30 – 35 rokoch. Niektorí po tejto olympiáde končia a mňa ešte čakajú ďalšie štyri, v to verím. Určite raz budem chcieť dosiahnuť prvé umiestnenia,“ zhodnotil.

Školu Bendík ocenil, najmä to, že mu umožňuje štúdium popri športe, keďže má často veľmi nahustený program. „Ešte ma čakajú majstrovstvá sveta juniorov v Jasnej, ktoré sa začínajú 26. februára. Tam by som sa chcel dostať medzi top šiestich na svete,“ dodal. V budúcnosti by sa chcel venovať profesionálne lyžiarskemu trénerstvu. „Chcel by som mať nejakého svojho zverenca a dosiahnuť s ním olympijskú medailu,“ prezradil zo svojich snov študent prvého ročníka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM