Tlačové správy

Taekwondo v Košiciach sa môže vďaka Fondu pre budúcnosť športu naďalej rozvíjať!

Grant z Fondu pre budúcnosť športu sa po poslednom hodnotení poroty ušiel aj Športovému klubu polície - ILYO Taekwondo Košice. Peniaze plánujú použiť na skvalitnenie prípravy svojich športovcov.

Ilustračný obrázok k článku Taekwondo v Košiciach sa môže vďaka Fondu pre budúcnosť športu naďalej rozvíjať!
3
Galéria
Zdroj: Niké

Ako prvý sa skvelú správu o tom, že peniaze z Fondu v hodnote 1 500 eur poputujú aj spomínanému klubu, dozvedel Pavel Ižarik, jeden z jeho zakladateľov. „Perfektné“ Grant investujeme do tréningových pomôcok. Každá nová vec spestrí ten tréning,“ povedal na úvod Pavel a vzápätí venoval pozitívnu spätnú väzbu na úspešný projekt spoločnosti Niké.

Fond pre budúcnosť športu je skvelý. Keď niekomu oznámite ako mne, že vyhráva napríklad 1 500 eur, tak je to super. Dáva nám to pocit a nádej, že niečo funguje a na Slovensku sa nájdu spoločnosti, ktoré pomáhajú športovcom,“ uviedol Pavel a prezradil zaujímavosti o klube.

„Keď som prišiel do Košíc študovať, tak už som trénoval taekwondo. Počas tohto obdobia som otvoril klub. V roku 1994 sme vstúpili do Športového klubu polície Košice. Mali sme problémy s priestormi a policajti nám ponúkli svoju telocvičňu za dobrých podmienok.“

Pavel takisto povedal, že ešte pred pandémiou mali v klube až 200 členov. Teraz je ich zhruba 90, no dúfajú, že počet záujemcov o taekwondo bude narastať, keďže tréningy sa snažia robiť čo najzaujímavejšou formou. „Príprava závisí od skupiny. My máme kategóriu malých detí vo vekovom rozmedzí od 4 do 6 rokov. A tam sú tréningy naozaj takou hravou formou. Sú zamerané na základný rozvoj športovej osobnosti. Ide o to, aby sme deti dokázali zaujať, samozrejme, že sú tam aj prvky taekwonda. Čím sú deti staršie, tým viac je tam taekwonda a kondičnej prípravy,“ povedal Pavol a nezabudol spomenúť aj úspechy klubu.

„Máme skupinky športovcov, ktorí sú aj reprezentanti Slovenska. Dokonca teraz máme jedného športovca, ktorý sa pripravuje na kvalifikačný turnaj na olympijské hry. Každý rok sme v prvej trojke najúspešnejších klubov, čo sa týka Slovenskej ligy. Naši športovci vybojovali medaily na turnajoch, kde sú body zarátavané do svetového rebríčka, a z ktorého je možný postup na olympijské hry. Čo sa vrcholových turnajov týka, tak tam sme dosiahli piate miesto na majstrovstvách Európy juniorov.“

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na https:/nikefon­dsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM