Eva Mikulová Správy

Technická univerzita otvára dvere pre verejnosť, príde aj bývalý absolvent Peter Pellegrini

TU každoročne organizuje podujatie pod názvom Deň otvorených dverí, ktorý je zameraný na propagáciu jej deviatich fakúlt a vybraných celouniverzitných pracovísk.

Ilustračný obrázok k článku Technická univerzita otvára dvere pre verejnosť, príde aj bývalý absolvent Peter Pellegrini
Zdroj: TUKE

Deň otvorených dverí osloví najmä študentov základných a stredných škôl a širokú verejnosť a predstaví im akreditované študijné programy.

Zažijete priamy kontakt s aplikáciou vedy a výskumu vo vybraných excelentných laboratóriách s prepojenosťou na obchodnú a priemyselnú prax.

Venovaný M. R. Štefánikovi

Akademický rok 2019/2020 je TUKE venovaný osobnosti Milana Rastislava Štefánika a preto aj motív tohto ročníka DOD priblíži túto osobnosť s univerzitnou históriou. Partnerom podujatí venovaných gen. Štefánikovi je Matica slovenská.

Na otvárací ceremoniál DOD je zvykom pozývať špeciálneho hosťa, ktorý má väzbu na TUKE.

Minuloročným bol absolvent a prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Pozvanie na tohtoročný ceremoniál prijal rovnako náš absolvent a v súčasnosti predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini.

Otvárací ceremoniál DOD na TUKE sa uskutoční 15. októbra 2019 o 09.00 h v priestoroch Auly Maxima, Letná 9 v Košiciach.

Priestory Univerzitnej knižnice TUKE budú centrom celého podujatia. Jednotlivé fakulty TUKE tam budú prezentovať ponuku štúdia a aktivít.

Zároveň v priestoroch prezentačnej sály bude pre návštevníkov pripravená technologicko-inovačná expozícia, ktorá zožala nemalý úspech na medzinárodnom fóre SlovakiaTech 2019 v Košiciach.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM