Eva Mikulová Správy

Tento rok sa v košickej zoo vyliahlo šesť tučniakov, FOTO

Momentálne môžu návštevníci vidieť v zoo 26 tučniakov jednopásých. Každý deň sa konajú obľúbené komentované kŕmenia o 10,30 a 13,30 hodine.

Ilustračný obrázok k článku Tento rok sa v košickej zoo vyliahlo šesť tučniakov, FOTO
4
Galéria
Zdroj: ZOO Košice

Tučniaky jednopáse patria medzi najobľúbenejšie zvieratá v košickej zoo.Veľkú radosť z nich majú najmä deti, ktoré ich pozorujú s veľkým nadšením a tieto milé zvieratká sa im odvďačujú rôznymi zaujímavými kúskami.

Tohto roku sa už vyliahlo ďalších šesť mláďat. „Všetky sa vyliahli v máji štyrom rodičovským párom. Mláďatá sa v ranom veku zdržiavajú v hniezdnych norách, kam ich rodičia chodia kŕmiť a zahrievať. Spočiatku sú pokryté iba jemným páperím. Skutočné perie im začína rásť približne v druhom mesiaci života,“ informuje zoo.

Až po úplnom operení sa môžu vydať na vodu s rodičmi, od ktorých sa učia plaveckému majstrovstvu. Vo vode plávajú pomocou veslovitých krídel a kormidlujú nohami. Dokážu plávať rýchlosťou až 35 km/hod.

Úplne samostatnými sú po štvrtom mesiaci života, keď ich už rodičia prestanú kŕmiť.

V súčasnosti spolu s mláďatami chovajú v zoo dvadsaťšesť jedincov. Viac zaujímavostí sa môžete dozvedieť každý deň pri komentovanom kŕmení o 10,30 a 13,30 hod.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM