Tlačové správy

Tip na knihu: Takto sa majú písať detektívky!

"Človek je takmer v pokušení nazvať túto knihu učebnicou modernej detektívky. Takto sa to má robiť! Príbeh obsahuje všetky nevyhnutné ingrediencie a sú namiešané naozaj brilantne," napísal o krimi Cestujem sama Folkebladet.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Takto sa majú písať detektívky!
Zdroj: Dnes24.sk

Kniha Cestujem sama sa stala bestsellerom v Holandsku (tam sa vypredala už v predpredaji), aj v Nemecku, kde sa viac ako 3 týždne držal v rebríčku prestížneho Der Spiegelu.

Holger Munch miluje matematické hádanky, vážnu hudbu a cigaretky. takmer klasický policajný detektív. Pomaličky sa chystá do dôchodku, na ktorom si chce toto všetko užiť. Lenže Nórskom otrasie príšerná správa. Vražda šesťročného dievčatka… A nie jediná! Začína sa brilantné nórske krimi Cestujem sama.

Počas prechádzky sa istému mužovi z ničoho nič vytrhne pes a zmizne medzi stromami. Muž sa za ním rozbehne do hlbokého lesa a tam sa mu naskytne otrasný pohľad. Na strome visí obesené dievčatko, odeté ako bábika. Na chrbte má školskú aktovku a okolo krku priviazanú tabuľku s nápisom Cestujem sama.

Prípadu sa ujme práve Holger Munch a veľmi rýchlo pochopí, že bude potrebovať pomoc bývalej kolegyne, slávnej vyšetrovateľky Mie Krügerovej. Len ona dokáže spozorovať stopy, ktoré všetkým naokolo unikajú. Lenže Mia, kedysi energická a plná života, má vážne psychické problémy. Holger Munch sa ju rozhodne vyhľadať a presvedčiť, aby mu pomohla s vyšetrovaním. Podarí sa mu to?

Vrah si s políciou navyše zahráva, vodí ich za nos, posiela do slepých uličiek a celé Nórsko sa obáva, že sa v lese objaví ďalšie brutálne zavraždené dievčatko. Ďalší malý anjel… Ani Holger, ani Mia v tej chvíli netušia, že tento prípad sa rýchlo zmení na najhoršiu nočnú moru.

Viac mrazivých príbehov z drsného severu nájdete na www.severskekrimi.sk.

Začítajte sa do napínavej detektívky Cestujem sama.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM