Tlačové správy Kultúra

Tip na knihu: Vypnite techniku a zapnite svoj život!

Pocit osamelosti a odtrhnutosti riešime vysedávaním pred obrazovkami ‒ televíznej, počítačovej, mobilnej... Virtuálna realita nám pomaly ale iste začína nahrádzať skutočný svet a skutočný život.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Vypnite techniku a zapnite svoj život!
Zdroj: Bux.sk

Pozrite sa okolo seba z iného pohľadu. Inými očami . Presne tak sa volá nová kniha Hanky Sekulovej, ktorá vysvetľuje, ako každý z nás dokáže zmeniť svet okolo seba.

Nie sme stroje, aj keď niekto by nás veľmi rád videl ako poslušné roboty bez vôle… Štáty a rodiny sa rozpadajú, deti vychovávajú počítače a televízia. Svetu vládne chaos. Surovosť a podvody sú bežným štandardom. Toto sme chceli? Nie je najvyšší čas vypnúť off-line techniku a zapnúť on-line život?

Pritom stačí málo. Zastaviť sa a vnímať svet trošku inak. Prirodzenejšie.
Presne na to vyzýva Hanka Sekulová vo svojej knihe Inými očami .
Píše o láske, sebaláske, pozitívnom naladení, rodine, zdraví, správnom stravovaní, ale aj o kulte tela, nevšímavosti, ľahostajnosti.
Píše o liečivej prírode, či chove zvierat.

„Veci okolo seba cítim a vnímam o niečo výraznejšie, ako väčšina ostatných ľudí,“ vysvetľuje autorka. „Vnímam toky energií, cítim myšlienky. Samozrejme, nie vždy a nie všade. A keďže vlastne všetko je energia, tak cítim veľmi veľa vecí. Aj tie, ktoré sa nachádzajú za hranicami nášho sveta…“

H. Sekulová píše napríklad aj o geopatogénnych zónach, ktoré by sme nemali brať na ľahkú váhu. Viac o nich v článku na LepšíDeň.sk.

„Veľakrát mi tento „danajský dar“ spôsobuje akurát tak iba problémy. Vlastne som od detstva dlhé roky nevedela, čo s ním a aj som sa ho ako dieťa bála. Roky som svoje „„danosti““ považovala za prekliatie, až kým som konečne nedospela do svojho stredu a nenašla samú samu seba. Ale trvalo mi to dlho, predlho, to vám teda poviem…“

Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM