Monika Földešiová Tlačové správy

Tip na knihu: Vyšinutí. Drsná detektívka z Dánska

Vyšinutí je drsná detektívka s napínavým príbehom, ktorú budete hltať stránku po stránke. Je až neuveriteľné, čoho sme my ľudia schopní pre peniaze a zvrátené chúťky. Jednoducho, niektorí sú naozaj Vyšinutí!

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Vyšinutí. Drsná detektívka z Dánska
Zdroj: Dnes24.sk

Stopy vedú na miesto temnejšie než peklo. A detektív Ravn si bude musieť poradiť so sadistickým vrahom, ktorý sa nezastaví pred ničím. Čas beží, hodiny tikajú a adrenalínový beh za záchranou nevinných sa začína. Brutálny vrah si totiž vyhliadol novú obeť… Krimi novinka Vyšinutí z pera dánskeho autora Michaela Katza Krefelda je vynikajúca severská detektívka so sympatickým kriminalistom a a všetkým, čo má napínavý príbeh mať.

Dánsky kriminalista Thomas Ravnsholdt, prezývaný Ravn, sa len ťažko vyrovnáva so smrťou svojej priateľky Evy, ktorú neznámy páchateľ brutálne zavraždil v ich byte. Odvolajú ho zo služby a útočisko hľadá na starej lodi, kotviacej na kanáli v známej kodanskej štvrti Christianshavn.

Z osamelosti ho vyruší starý priateľ Johnson, pretože potrebuje pomoc pri pátraní po dievčati, ktoré pred niekoľkými rokmi bez stopy zmizlo. Všetko nasvedčuje tomu, že Mašu, mladú Litovčanku, niekto predal medzinárodne Slavrosovi, zločincovi, ktorý po Európe vlastní sieť bordelov a obchoduje s bielym mäsom.
Vyšetrovanie zavedie Ravna do švédskej metropoly Štokholmu, na miesta plné násilia, drog, prostitúcie.

Viac mrazivých príbehov z drsného severu nájdete na www.severskekrimi.sk.

„Pri písaní sa inšpirujem najmä filmami, špeciálne detektívkami," prezrádza Michael Katz Krafeld. "Sústredím sa predovšetkým na samotné rozprávanie, nepredvídateľnosť príbehu, boj proti skrytej nadradenosti a osobné obete v prospech dobrej veci.“ Presne takí sú jeho Vyšinutí. Detektív Ravn možno v mnohom pripomína obľúbeného Harry Holea od Jo Nesba, je tiež podobným tragédom, ktorý má problémy s alkoholom, pokojne sa nechá zmlátiť, len aby sa priblížil k cieľu: k riešeniu prepleteného prípadu.
A keď spoznáte mladú Mašu, musíte jej jednoducho držať palce a fandiť, hoci chvíľami už neveríte, že z toho vyviazne.

Začítajte sa do novinky Vyšinutí : Maša sa pokúšala niečo povedať, ale bolesť v hrdle ju zastavila. Stratila hlas. „Kto… ste?“ vydralo sa z nej nakoniec. „Čo je toto… za miesto?“ Dievčatá si ju nevšímali, ostali stáť, stúlené do klbka. Maša obrátila zrak do haly. Muži, ktorí ich priviedli, už odišli. Rýchlo sa obliekla do šiat špinavých od oleja a krvi a prešmykla sa popri dievčatách k schodom vedúcim von. Musí zmiznúť! Bleskovo! V tej chvíli sa znova otvorili dvere a dnu vošli piati muži. Neóny pozdĺž okraja šachty sa zažali. Maša stuhla ako zviera prekvapené reflektormi prichádzajúceho auta. Rukou sa pokúsila chrániť pred ostrým svetlom, odrazu bolo všade. Inštinktívne sa vrátila k hlúčiku, nad ktorým sa už hrčili mužské postavy. V mrazivom vzduchu haly im z úst vychádzala para a Maši pripomínali dračie papule. Začula, že jeden z nich hovorí po rusky, kým ostatné hlasy nevedela presne rozlíšiť. Mohlo ísť o albánčinu, srbčinu alebo niečo podobné. „Tamtá!“ zahrmel hlas z tmy. „Tú sme už dobre pripravili!“ Maša ten hlas spoznala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM