Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Nájdite snehuliaka s deťmi alebo spoznajte Uzbekistan

Decembrové podujatia majú svoje špecifiká. Okrem najväčších akcii, ktoré sa konajú v rámci Košických rozprávkových Vianoc, sú v ponuke i komornejšie.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Nájdite snehuliaka s deťmi alebo spoznajte Uzbekistan
Zdroj: Bábkové divadlo Košice

Hľadá sa snehuliak!

Bábková hra Hľadá sa snehuliak! je komediálnym príbehom o malej nezbednej tuláčke Boni, ktorá si jedného dňa nájde neobyčajného snehuliackeho kamaráta. Keď však snehuliak zmizne, Boni sa rozhodne vypátrať a zachrániť svojho priateľa za pomoci námorného kapitána Vykuka. Čaká ich dlhá plavba Severným ľadovým oceánom plná neznámych krajín a neuveriteľných dobrodružstiev. Uvidíte v Bábkovom divadle na Alžbetinej 28

Kedy: piatok 7. decembra o 9,00 a 10,30 hodine

Uzbekistan – po stopách karaván.

Objavte s nami jeho krásy medzi najkrajšími minaretmi a mešitami Hodvábnej cesty. Nakuknite s nami do bohatých miest plných zlata a tyrkysu alebo aj do orientálnych hostincov a zažite pocit dávneho pútnika. Podujatie sa koná v Halmi Place na Hlavnej 21

Kedy: piatok 7. decembra o 18,00 hodine

Živá knižnica

Živá knižnica sa po štvrtý raz vracia do Tabačky Kulturfabrik, aby poskytla príležitosť na citlivé otázky. Umožní otvorene, bez predsudkov a v dôvernej chránenej atmosfére sa porozprávať s rozmanitými ľuďmi a zistiť nepoznané. V aktuálnej ponuke  budete mať opäť možnosť vypožičať si človeka so zaujímavým príbehom. Počas tridsiatich minút na vaše otázky radi odpovedia predavač Nota Bene, neortodoxná Židovka či queer umelec.

Kedy: sobota 8. decembra o 14, 00 hodine

Perníček – najsladší čokoládový detský festival

Po prvý-krát si môžete so svojimi deťmi užiť krásne popoludnie v hoteli Yasmin plné hier a kreativity v našej čokoládovej dielni, kde si budete môcť vytvoriť z chutnej čokolády rôzne bonbóny, čokolízanky, namáčať v nej rôzne ovocie, tvarovať a papať… Každé dieťa dostane pri vstupe čokopeniažky, ktoré si vymení za horúcu čokoládu a chutný perníček z Perníkovej chalúpky, ktorý si môže ozdobiť. Príde i kúzelník Wolf a jeho bruchomluvecká Sran­daBanda show.

Kedy: nedeľa 9. decembra od 13,00 do 18,00 hodiny

Vianoce s Janais

Po krstných koncertoch nového albumu Ilúzie speváčky Janais, nebudú chýbať ani vianočné. V Košiciach ju jej priaznivci uvidia v Kasárňach/Kul­turparku. Okrem  autorských skladieb sa môžete tešiť na tradičné slovenské koledy, ale aj na najkrajšie vianočné piesne vo francúzštine a angličtine ako sú Petit Papa Noël, L’enfant au tambour či Go tell it on the mountain.

Kedy: nedeľa 9. decembra o 19,00 hodine

Zdroj: K13
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM