Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Obľúbená Šarkaniáda sa bude konať len v prípade dobrého počasia

Septembrové víkendy sú ako stvorené na vychádzky. Pripojte sa k turistom a vyrazte na Karpatskú vandrovku alebo si zostrojte vlastný bicykel.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Obľúbená Šarkaniáda sa bude konať len v prípade dobrého počasia
25
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Cyklodobro

Počas Európskeho týždňa mobility poskladáme a spojazdníme čo najviac bicyklov z prebytočných dielov. Príďte do Klubu na Štúrovej 11 a môžete skúsiť poskladať bicykel. Taktiež môžete doniesť do dielne rôzne bicyklové súčiastky a diely, tiež náradie a materiál. Poskladané bicykle budú darované ľuďom v núdzi.

Kedy: piatok 20. september o 17,00 hodine, sobota a nedeľa (21. a 22. september) od 10,00 hodiny

Karpatská vandrovka

Karpatská vandrovka je darcovský turistický pochod pre odvážnych vytrvalcov. Van­drovka je dlhá 50 kilometrov a vedie  po lesných cestách po hrebeni Volovských vrchov v zachovanej prírode čarovných Karpát. Pochod sa začína o 5.00 v Kúpeľoch Štós. Trasa končí na KVP v Košiciach. Polovičná, 25 km, trasa štartuje o 11:00 hod. z Chaty Erika pod Kojšovskou hoľou.

Každý účastník Karpatskej vandrovky daruje do Fondu Karpatskej vandrovky finančný dar. Tento dar venuje sám účastník alebo ho získa od svojich priateľov, príbuzných, či od svojho zamestnávateľa. Svojou účasťou na pochode zároveň vyjadrí morálnu podporu snahe o lepšie východné Slovensko.

Kedy: sobota 21. septembra

Voľný vstup do kostolíka z Kožuchoviec

Poďte do dreveného kostolíka, ktorý je v areáli Východoslovenského múzea na Námestí Maratónu mieru. Voľný vstup do dreveného kostolíka z Kožuchoviec, kto­rý je od roku 1927 súčasťou areálu Historickej budovy múzea ako najväčšia zbierka.

Kedy: sobota a nedeľa (21. a 22. septembra)

Košická Šarkaniáda

Najväčšia a najkrajšia šarkaniáda na Slovenku - Košická Šarkaniáda 2019 sa bude konať opäť na lúke nad kláštorom na sídlisku KVP. Rodiny s deťmi uvidia šarkaniu show, nádhernú tematickú výzdobu. Deti sa môžu zabaviť v tvorivých dielňach a zúčastniť sa atraktívnych sú­ťaží. Pre prvých 250 registrovaných sú šarkany zadarmo.

Kedy: sobota 21. septembra o 13,00 hodine

Ak bude zlé počasie, tak náhradný termín je naplánovaný na nasledujúcu sobotu 28.9.2019

Detská burza: jeseň/zima

V Materskom centre Pastierik na Jegorovovom námestí 5 sa bude konať obľúbená detská burza. Počas celej burzy bude k dispozícii pre deti nová herňa a pre dospelých lahodné presso, latte alebo capuccino.

Kedy: sobota 21. september od 9,00 do 14,00 hodiny

Šarkaniáda Košice
25
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
V OBRAZOCH: Na oblohu nad Košicami vzlietli nádherné šarkany
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM