Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Ochutnajte susedskú kapustnicu alebo si upečte chlebík

Pred nami je ďalší predvianočný víkend. Na adventnom venci zapálime v nedeľu tretiu sviečku a oddýchneme si so svojimi blízkymi pred poslednými dňami roka.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Ochutnajte susedskú kapustnicu alebo si upečte chlebík
Zdroj: TASR

Škola šachu pre vidiacich aj nevidiacich

Viete hrať šach? Trúfnete si aj na majstrov šachistov? Skupinu nevidiacich šachistov netreba podceňovať. Nevidiaci šachisti sa na súťaženie pripravujú počas celého roka. Od septembra sa časť z nich pravidelne stretáva vo Výmenníku Obrody. Ak aj vás zaujíma, ako hrajú šach nevidiaci, príďte sa pozrieť na turnaj alebo ich navštívte osobne, a ak si trúfate, vyzvite ich na súboj. Nájdete ich vo Výmenníku Obrody.

Kedy: piatok 14. decembra od 14,00 do 16,00 hodiny

Zdravé Vianočné trhy

Najväčšia, v poradí už 30. výstava zameraná na zdravý životný štýl v Košiciach, ponúka možnosť prežiť pohodový predvianočný deň, počas ktorého môžete nakúpiť darčeky pre vašich blízkych. A to všetko pod jednou strechou, v Kulturno-spoločenskom centre na Jedlíkovej 7. Čaká vás atmosféra Vianoc s vianočnými zvykmi a s ochutnávkou rôznych čajov a káv.

Kedy: piatok 14. december od 11,00 do 19,00 hodiny a v sobotu 15. decembra od 9,00 do 17,00 hodiny

Tvorivý víkend v múzeu

Tretí adventný víkend sa v múzeu budú pripravovať na Vianoce. Na vianočnom tvorivom workshope vo Východoslovenskom múzeu budú vyrábať pohľadnice a ozdoby na stromček, či do okna. Inšpirujte sa fascinujúcimi fotografiami Petra Župníka na výstave Pohľad. Oltár majstra Pavla z Levoče a zastavte sa pri vianočnej dielničke.

Kedy: sobota 15. decembra od 10,00 do 16,00 hodiny a nedeľa 16. decembra od 13,00 do 17,00 hodiny

Poď do kulturáku

Prvý krát sa stretneme v priestoroch blízkeho Kultúrno- spoločenského centra, ktoré je hneď za rohom. Práve teraz sme objavili jeho potenciál a preto záverečná oslava a stretnutie susedov a priateľov dvora bude práve tu, Na obrancov Mieru 2. Bude tu burzoblšák, koncert Matylda a Libezrák, benefičná kapustnica a susedský punč.

Kedy: nedeľa 16. decembra od 15,00 hodiny

Kulinárske popoludnie: kváskovanie

Upečte si vlastný kváskový chlebík. Je nielen zdravý ale aj chutný.Ako nato sa dozviete na ďalšom kulinárskom popoludní v Tabačke. A naučite sa i rôzne pekárske finty.

Kedy: nedeľa 16. decembra od 16,00 hodiny

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM