Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Poďte sa báť do Planetária alebo objavovať oltáre v Dóme sv. Alžbety

Tento víkend bude volebný ale ak odvolíte môžete navštíviť rôzne pútavé akcie, ktoré sa konajú v našom meste. Na svoje si prídu milovníci folklóru ale aj vedy.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Poďte sa báť do Planetária alebo objavovať oltáre v Dóme sv. Alžbety
Zdroj: TASR

Medzinárodný festival jazzovej hudby na akordeóne

Prvý ročník tohto festivalu ponúka vynikajúce kapely a špičkových interprétov s virtuóznou technikou. Koncertovať v spoločenskom centre Aula, budú klavirista Zbigniew Jakubek, gitarista Damian Kurasz, basgitara Tomasz Grabowy a bicie Maksymilian Olszewski a Slovak accordion orchestra a sólista Boris Lenko

Kedy: piatok 9. novembra o 18,00 hodine sobota 10. novembra o 18,00 hodine

Týždeň vedy a techniky

Navštívte vedecko – technické centrum pre deti a mládež v Slovenskom technickom múzeu. 120 interaktívnych exponátov zábavno-náučnou formou prezentuje základy vedy a techniky – fyzika, mechanika, magnetizmus, 3D, zmyslové vnemy, optické a akustické javy, zákonitosti, experimenty.

Kedy: piatok až nedeľa (9 – 11. novembra) časované vstupy

Šicke – košicke (stretnutie priateľov folklóru)

V Tabačke sa uskutoční stretnutie priateľov folklóru. Na programe je škola tanca, remeselné tvorivé dielne, odborné prednášky, prezentácia Archívu ľudovej tvorby, koncert Michala Nogu Band a tanečná zábava

Kedy: piatok 9. novembra od 16,00 hodiny

Potulky – 12 oltárov Dómu sv. Alžbety

Spoznáte tajomstvá všetkých oltárov v katedrále. Uvidíte miesta komunikácie s bohom, oltár s troma polohami, namaľovaný oltár, oltár ako stavebnicu, protivojnový oltár, oltár z Paríža a ďalšie. V zimnom období sú turnusy v sobotu a v nedeľu o 12:00. Začiatok potulky je pri Štátnej vedeckej knižnici a trvá 60 minút.

Kedy: piatok až nedeľa (9. – 11. november)

Strašidelné planetárium

Poďte sa príjemne báť, zabaviť ale i čo to naučiť v košickom Planetáriu. Spoznáte strašidelné tvory na oblohe. Podujatie je vhodné pre všetky vekové kategórie, čiže aj pre deti.

Kedy: sobota 10. novembra od 14,00 do 19,00 hodiny

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM