Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Stretnú sa Betlehemskí pastieri a na detskú železnicu príde Mikuláš

Prvý decembrový víkend bude mrazivý. To však neznamená aby ste sedeli doma. Opäť vám ponúkame niekoľko tipov na zaujímavé akcie a fungujú i vianočné trhy.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend:  Stretnú sa Betlehemskí pastieri a na detskú železnicu príde Mikuláš
Zdroj: Detská železnica Košice

Koncert Dominiky Mirgovej

Vianočné trhy pred OC Auparkom ponúkajú nielen rôzne gastronomické vianočné dobroty ale i zaujímavý program. Speváčka Dominika Mirgová vám spríjemní adventnú atmosféru a zaspieva na pódiu priamo na trhoch. Pre najmenších je opäť pripravený drevený kolotoč. Trhy potrvajú do nedele 23. decembra 2018

Kedy: sobota 1. decembra o 18,00 hodine

Gala Art Moves

Finále súťaže pôvodných tanečných choreografií súčasného tanca a tanečného divadla v sólových formách sa uskutoční  v Kulturparku. Mladí umelci z celého Slovenska mali možnosť prihlásiť sa a prezentovať svoje originálne, nápadité a inovatívne tanečné sóla zaslaním video nahrávky, ktoré posúdila porota a vybrala desať najlepších interpretačných výkonov.

Kedy: sobota 1. decembra o 19,00 hodine

Medzinárodné stretnutie betlehemských pastierov

Medzinárodné stretnutie začne o 16,00 ad­ventným remeselným jarmokom v pri­estoroch Jumbo centra. Galaprogram o 18,00 odštartuje spoločný koncert Ferenczi György a Rackajam & Szalonna és Bandája z Maďarska. Predstavia sa Betlehemské súbory z Gencsapáti (Ma­ďarsko), z Detvianskej Huty (Slovensko), z Gyergyóalfa­lu (Rumunsko), z Veľkej Idy (Slovensko) a tiež Bukovinskí Sikulovia z Ma­ďarska. Všetci účinkujúci a obecenstvo sa spoločne zabavia v tanečnom dome od 21,00. 

Kedy: sobota 1. decembra o 16,00 hodine

25. výročie Múzea Vojtecha Löfflera

Každú sobotu a nedeľu je voľný vstup na aktuálne výstavy a do stálej expozície múzea. Stála expozícia diel Vojtecha Löfflera a taktiež prezentujúca výz­namnú zbierku autoportrétov známych umelcov. Súčasťou stálej expozície je aj  Pamätná izba V. Löfflera.

Kedy: sobota a nedeľa (1. a 2. december) od 13,00 do 17,00 hodiny

Veselá Mikulášská jazda

Pozývame na Veselú Mikulášskú jazdu na Košickej detskej historickej železnici so sv. Mikulášom, anjelmi a čertom. Čaká vás program a balíček pre všetky poslušné deti. Program trvá cca 60 minút.

Odchody vlakov zo stanice Čermeľ

  • • 09:00 (návrat 10:30)
  • • 11:00 (návrat 12:30)
  • • 13:00 (návrat 14:30)

Kedy: nedeľa 2. decembra

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM