Andrea Mesarčíková Rôzne

Útočníci sa vyhrážali nožom, ale aj horľavou látkou

Polícia v Košickom kraji zaznamenala v posledných dňoch viaceré prípady nebezpečného vyhrážania a ublíženia na zdraví.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová, neznámy páchateľ vo štvrtok (22.7.) po polnoci fyzicky napadol v parku pred poliklinikou na Komenského ulici v Košiciach 29-ročného Františka z Košíc. Doposiaľ nezisteným predmetom ho dvakrát bodol do oblasti hrudníka a brucha a porezal ho na oboch rukách. Jeho zranenia si vyžiadajú práceneschopnosť s dobou liečenia do 12 týždňov.
Ďalší prípad sa stal v obci Bôrka v okrese Rožňava, kde vo štvrtok (22.7.) okolo 19.00 h štyria neznámi páchatelia poškodili oplotenie rodinného domu a cez neuzamknuté vchodové dvere vošli do kuchyne. „Tam napadli 42-ročnú Ivetu, ktorú bili rukami po tvári a kopali do tela. Následne v izbe napadli aj 19-ročnú Luciu a prevrátili aj kočík s novorodencom, ktorý vypadol na dlážku,“ konkretizovala Jana Demjanovičová. Napadnutá staršia žena utrpela zlomeninu nosa a pomliaždeniny ľavej ruky s dobou liečenia tri týždne.
Z prečinu nebezpečného vyhrážania bol obvinený 33-ročný Martin z obce Nováčany v okrese Košice – okolie, ktorý v stredu (21.7.) okolo 19.00 h vyhádzal z domu na dvor rôzne odevné zvršky a polial ich benzínom. „Horľavú látku porozlieval aj po izbách v dome a svojej 28-ročnej manželke sa vyhrážal, že dom aj s ňou podpáli. Svojím konaním u nej vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie,“ doplnila k prípadu policajná hovorkyňa s tým, že obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia a polícia spracovala návrh na jeho vzatie do väzby.
Z toho istého prečinu bol obvinený aj 72-ročný Jozef z Nižnej Myšle v okrese Košice – okolie, ktorý sa vo štvrtok (22.7.) predpoludním na záhrade rodinného domu vyhrážal zabitím svojej o dva roky mladšej manželke. „Ženu napádal s nožom v ruke, pričom vykrikoval, že to bude jej koniec. Aj tento muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie,“ dodala Jana Demjanovičová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM