Správy

Uvoľnite ventily na radiátoroch. V Košiciach sa začne kúriť

Skontrolujte a odvzdušnite radiátory. Začína vykurovacia sezóna.

Ilustračný obrázok k článku Uvoľnite ventily na radiátoroch. V Košiciach sa začne kúriť
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Denné teploty už niekoľko dní predznamenávajú príchod jesene a chladno už začína byť aj v bytoch. Tepelné hospodárstvo Košice (TEHO) preto od 21. do 24. septembra začne s postupným nábehom dodávky tepla ústredného kúrenia. TEHO o tom informuje na svojom webe.

Prišlo ochladenie

S vykurovaním začali po vyhodnotení priemerných vonkajších denných teplôt za posledné dni vrátane ich očakávaného vývoja na najbližšie obdobie. V prípade, že sa o niekoľko dní oteplí, bude režim dodávky ústredného kúrenia upravený prípadne sa kúriť prestane.

Vykurovacie obdobie sa začína 1. septembra a trvá do 31. mája. Na to, aby dodávateľ tepla začal s vykurovaním, musí byť splnená podmienka, že vonkajšia priemerná denná teplota klesne dva dni po sebe pod 13 °C a podľa predpovede počasia nemožno očakávať zvýšenie priemernej dennej teploty nad túto hodnotu.

Otvorte ventily

Spoločnosť TEHO zároveň žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a termostatické ventily na vykurovacích telesách. „Vlastníkom bytov odporúčame, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno," uvádza TEHO.

Tým umožnia správcom zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov. V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí. Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek je predpoklad, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najefektívnejší a plynulý.

Foto: ilustračné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM