Správy

V Košiciach opäť udrú horúčavy! Ako dlho ešte vysoké teploty potrvajú?

Horúčavy sa ešte zďaleka neskončili. Potrápia nás aj v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach opäť udrú horúčavy! Ako dlho ešte vysoké teploty potrvajú?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Počas najbližších dní budú teploty vo viacerých okresoch Slovenska opäť stúpať. Horúčavy sa nevyhnú ani Košiciam.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okres Košice a Košice-okolie na utorok (29. 6.) a stredu (30. 6.) výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.

Výstraha platí pre obidva dni od 13.00 do 18.00 hod.

Horúce dni

„V okrese Košice a Košice-okolie sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia," uvádza SHMÚ.

Meteorológovia upozorňujú, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Príde ochladenie?

Oteplenie tentoraz ale dlho nepotrvá. „Už v priebehu stredy sa nad naše územie začne od západu nasúvať oblasť nižšieho tlaku vzduchu. Očakávame tak opäť postupný pokles teplôt, no najmä aj ďalšie zrážky v podobe búrok. Tie budú opäť aj intenzívne," informuje portál iMeteo.sk.

V druhej polovici týždňa by teploty mali dosahovať zväčša od 23 stupňov na severe po 32 stupňov na juhu Slovenska. Spolu s ochladením dorazia aj zrážky. „Tie budú opäť prevažne nerovnomerné, v podobe prehánok a búrok. Môže sa tak stať, že viaceré oblasti sa zrážok tak skoro nedočkajú a sucho bude pretrvávať aj naďalej," dodáva portál.

Dovolenkovanie počas pandémie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM