Eva Mikulová Rôzne

V mestskom parku rozvoniava jedlo, lejú sa skvostné nápoje a zábava graduje, VIDEO

Jubilejný 10. ročník obľúbeného Gurmán festu sa koná v Mestskom parku a potrvá až do nedele 9. júna. Novinkou je Eko - lokál zóna a ekologické servírovanie jedál.

Zdroj: Dnes24.sk

Gurmán fest je každý rok mimoriadne obľúbený. A i keď nad tohtoročným, jubilejným desiatym visel otáznik, nakoniec sa kvôli nadšencom koná. Veríme, že nie poslednýkrát.

Z Mestského parku sa totiž stala vo februári Národná kultúrna pamiatka a festival by tu podľa ochranárov nemal ,mať miesto. Našťastie, došlo k dohode a Gurmán fest dostal na tento rok výnimku. Čo bude o rok netušia ani organizátori.

Ani psa nemusíte nechať doma

Ani tento rok sme na Gurmán feste nechýbali. A i keď sa v Košiciach ozývajú hlasy, že toto podujatie už upadá a skoro nikto tam nechodí, skutočnosť tomu nenasvedčuje.

Návštevnosť je stále veľká a večer sa len na vstupoch do parku čakalo aj niekoľko desiatok minút v rade, taký bol záujem.

„Zatiaľ sme spokojní. Ľudia chodia, ochutnávajú, degustujú a bavia sa,“ hovorí výkonný riaditeľ Visit Košice Miloslav Klíma.

A ochutnávali a degustovali sme i my. Myslíme si, že z ponuky jedál si vyberie každý. Nájdete tu typickú slovenskú kuchyňu, ale i zahraničnú a v súčasnosti veľmi obľúbený street food. Tí, čo dávajú prednosť iba nápojom, si tiež prídu na svoje. Môžu ochutnávať všakovaké limonády, nealko drinky, ale i alkohol, víno a rôzne druhy piva.

Za všetku gurmánske pôžitky platíte gurmánmi. Tie si zakúpite priamo v areáli Mestského parku. Opäť nechýbajú detské a zábavné zóny a zaujímavý kultúrny program.

Pripomíname, že do parku môžete prísť aj so psom a festival trvá ešte do nedele 9. júna. Pozrite si vo videu ako to vyzeralo v parku v piatok.

V OBRAZOCH: 10. ročník Gurmán festu
29
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM