Eva Mikulová Správy

V Univerzitnej nemocnici otvoria novú lekáreň

Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice otvorí novú nemocničnú lekáreň vo svojom areáli na Rastislavovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Univerzitnej nemocnici otvoria novú lekáreň
Zdroj: TASR

Nová nemocničná lekáreň bude pacientom k dispozícii začiatkom budúceho roka, prípravné práce sa už začali. Pôjde už o druhú nemocničnú lekáreň, prvá je umiestnená v objekte na Tr. SNP.

Tržby lekárni rastú

„Prvej nemocničnej lekárni tržby medzimesačne rastú. V súčasnosti sa pohybujú na úrovni 250-tisíc eur mesačne. Tržby z lekárne predstavujú zaujímavý zdroj príjmov, preto pracujeme na vybudovaní ďalšej lekárne,“ vysvetľuje generálny riaditeľ UNLP Košice Vladimír Grešš.

Vedenie nemocnice po vyhodnotení dostupných možností schválilo, aby sa v prvej etape lekáreň zriadila v pôvodných priestoroch, kde kedysi sídlila súkromná lekáreň, teda v Pavilón XIV v objekte na Rastislavovej u­lici.

Z analýzy UNLP Košice však vyplýva, že najvhodnejšie miesto pre verejnú nemocničnú lekáreň v areáli na Rastislavovej ulici je v blízkosti centrálneho vstupu.

Prechádza tadiaľ viac než 90% pacientov, návštevníkov nemocnice a spájajú sa tu cesty zo všetkých oddelení či ambulancií, ktoré denne pacienti navštevujú.

Prečo sa vedenie rozhodlo zriadiť nateraz lekáreň v pôvodných priestoroch, už vysvetľuje Vladimír Grešš: „Príprava novej lekárne v novej lokalite je časovo podstatne náročnejšia. Súvisí to s územným a stavebným konaním, preto tento priestor pripravíme v druhej fáze. Zatiaľ vybudujeme lekáreň v pôvodných priestoroch bez zbytočných odkladov.“

Nový objekt by mal v budúcnosti obsahovať centrálnu recepciu, lekáreň a výdajňu zdravotníckych pomôcok. „Nová lekáreň sa stane súčasťou moderného manažmentu pacienta, ktorý nájde viaceré služby nemocnice na jednom mieste,“ dodáva výkonný riaditeľ pre vedu a výskum Peter Kizek. „Nechceme však dovtedy prichádzať o príjmy z lekárne, ktoré tvoria zaujímavý zisk, a preto dočasne zriadime lekáreň na pôvodnom mieste.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM