Webnoviny - Iné športy

Velďákové na Kanárske ostrovy, Klocová bojuje s vírusom

Po úspešnej letnej sezóne, ktorá vyvrcholila na augustových majstrovstvách ziskom bronzovej medaily kladivárky Martiny Hrašnovej a ďalšími piatimi umiestneniami v elitnej dvanástke, začali viacerí slovenskí atléti už s prípravou na novú sezónu.

Skokanské dvojičky Dana a Jana Velďákové zo skupiny manažéra Alfonsa Jucka trénuje naplno od pondelka. „Začiatky sú vždy ťažké, ale je to úplne normálne,“ vravia s úsmevom košické atlétky, ktoré už v stredu odlietajú na dvaapoltýždňové sústredenie na Kanárske ostrovy, kde sa budú venovať predovšetkým objemovému tréningu. "Potom pôjdeme ešte na mesiac do juhoafrického Potchefstroomu, kde sa v nadmorskej výške okolo 2000 metrov budeme už venovať aj technike. Diaľkarka Jana i bronzová trojskokanka z halových ME 2009 Dana absolvujú aj najbližšiu halovú sezónu s vrcholom na svetovom šampionáte v marci v katarskej Dauhe.

Lucia Klocová, ktorej rok 2009 pre rôzne zdravotné problémy nevyšiel celkom podľa predstáv, začne s tréningom až na začiatku novembra. Teraz sa dáva dokopy po vírusovom ochorení, ktoré jej po regeneračnom pobyte v kúpeľoch spôsobilo komplikácie. S výnimkou 14 dní vo Vysokých Tatrách, kam sa 25-ročná osemstovkárka chystá s trénerom Pavlom Sloukom od 9. novembra, sa bude potom pripravovať zrejme už iba v domácich podmienkach v Martine. Program sústredení a prípravy na rok 2010 Klocová ešte nemá celkom upresnený, ale tréner Slouka už na ňom usilovne pracuje. Štvornásobná semifinalistka svetových šampionátov už tradične vynecháva halovú sezónu a sústredí sa na leto, kde by na ME 2010 v Barcelone chcela prvý raz v seniorskej kariére postúpiť do finálovej osmičky.

Výškar Peter Horák sa po dvojtýždňovom regeneračnom sústredení v Lešti mal momentálne pripravovať vo Vysokých Tatrách, ale trénuje v Banskej Bystrici. „Sústredenie sme zrušili, lebo mám problémy s achilovkou a túry by som asi v takomto stave nezvládol,“ vysvetľoval ďalší člen Juckovej manažérskej skupiny Top Athletics. Dvadsaťšesťročný odchovanec bratislavskej atletiky reprezentujúci banskobystrickú Duklu by mal tento týždeň absolvovať ďalšie lekárske vyšetrenia, ktoré naznačia, ako môže smerovať svoju ďalšiu prípravu.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM