Veronika Ondo-Cholewová Krimi

Veľká policajná kontrola v našom okrese, prečo nás budú zastavovať? Pozrite presný čas kontrol!

Policajti si zoberú na mušku nielen vodičov, či chodcov. Na účastníkov cestnej premávky zaostria aj v našom okrese. Pozrite, kedy ich na našich cestách stretnete v hojnejšom počte, ako zvyčajne.

Ilustračný obrázok k článku Veľká policajná kontrola v našom okrese, prečo nás budú zastavovať? Pozrite presný čas kontrol!
Zdroj: TASR

Zameraju sa na telefonovanie za volantom

S príchodom jarného obdobia a s ním súvisiaci zvýšený počet cyklistov, motocyklistov a motorových účastníkov cestnej premávky Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, okrem osobitných kontrol zintenzívňuje aj preventívne aktivity zamerané na zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.

„V utorok 12. apríla 2016 v čase od 16:00 do 20:00 hodiny policajti v Košickom kraji, vykonajú naplánovanú celokrajskú osobitnú kontrolu dodržiavania pravidiel všetkých účastníkov cestnej premávky,“ informoval policajný hovorca Alexander Szabó.

Dodal, že sa zamerajú sa najmä na dodržiavanie zákazu používania telefónneho prístroja počas vedenia vozidla, dodržiavanie povinnosti vodičov voči chodcom a opačne ako aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcov.

Budú sa rozdávať aj alkotestery a reflexné prvky

V okresoch Košice, Košice-okolie a Michalovce sa tejto kontroly zúčastnia aj policajti zaradení na úseku prevencie. „Preventisti budú cyklistov, motocyklistov a vodičov motorových vozidiel upozorňovať na zákaz jazdy pod vplyvom alkoholu a zároveň im odovzdajú jednorazový alkoholový test,“ uvádza polícia. Pri kontrole nemotorových účastníkov cestnej premávky, budú priestupcov na porušenie pravidiel upozorňovať a budú im aj rozdávať reflexné prvky s poučením o povinnosti ich nosenia.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Policajti dvíhajú varovný prst: Nehody sú tragickejšie, v kontrolách nepoľavíme!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM