VOCH Správy

Vetrisko okupuje takmer celé Slovensko: Mimoriadnu situáciu vyhlásili aj na východe

Pre nepriaznivé počasie prvá obec vyhlásila mimoriadnu situáciu. V dôsledku toho zostali niektoré časti obce „odrezané od sveta“.

Ilustračný obrázok k článku Vetrisko okupuje takmer celé Slovensko: Mimoriadnu situáciu vyhlásili aj na východe
10
Galéria

V nedeľu sa cez Európu presúva hlboká tlaková níž s menom Nadia. Prináša silný nárazový vietor, ktorý spôsobuje početné škody. Z Česka a z Poľska hlásia rozsiahle výpadky elektriny z dôvodu popadaných stromov. Popoludní dorazil silný vietor aj na Slovensko.

Vetrisko okupuje takmer celé Slovensko. Výstrahy boli vydané pre Bratislavský, Banskobystrický, Trenčiansky a Prešovský kraj. V Košickom a Žilinskom kraji bola vydaná výstraha prvého stupňa. Meteorológovia zároveň naďalej upozorňujú na silný vietor na horách.

Na východe

Mimoriadnu situáciu v súvislosti s nepriaznivým počasím vyhlásila v nedeľu obec na východe Slovenska. Ako sme vás na našom spravodajskom portáli Dnes24.sk informovali, ide o Ždiar v okrese Poprad.

Dôvodom sú najmä snehové jazyky a autá v priekopách. V dôsledku toho zostali niektoré časti obce „odrezané od sveta“.

VÍCHRICA

Búrlivý vietor

Na niekoľkých meteorologických staniciach zaznamenal aj búrlivý vietor, teda priemerná rýchlosť vetra dosiahla aspoň 62 kilometrov za hodinu. Ide o lokality Bratislava – letisko, Slovenský Grob, Trenčín, Jaslovské Bohunice, Poprad a Gánovce.

Vietor už lokálne spôsobil aj škody, najmä spadnuté stromy. Meteorológovia preto vyzývajú ľudí na opatrnosť. Odporúčajú im, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku.

Zároveň najmä na Orave, Liptove, Spiši a v okolí Nízkych Tatier stále sneží, čo pri silnom vetre vytvára záveje a výrazne tak komplikuje dopravu.

Pozrite si zábery z východu Slovenska.

Víchrica Nadia pácha škody aj na východe Slovenska
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM