Eva Mikulová Rôzne Správy

Viac motorkárov na ceste vyžaduje viac ohľaduplnosti

Polícia apeluje na všetkých účastníkov dopravy, aby vzhľadom na stúpajúci počet motorkárov na cestách dôsledne dodržiavali dopravné predpisy.

Ilustračný obrázok k článku Viac motorkárov na ceste vyžaduje viac ohľaduplnosti
Zdroj: TASR

Aby nedochádzalo k zbytočným zraneniam a úmrtiam, je potrebné zvýšiť opatrnosť, pozornosť, predvídať a včas reagovať. Oproti vodičom v motorových vozidlách majú motocyklisti veľkú nevýhodu, sú zraniteľnejší, pri páde nie sú dostatočne chránení, a hrozia im vážne zranenia či smrť.

Snáď nie je potrebné zdôrazňovať potrebu nosenia ochranného oblečenia či ochrannej prilby, nevynímajúc reflexné prvky. Jazdu na motocykli je nutné prispôsobiť svojim schopnostiam a zručnostiam, stavu a povahe vozovky, počasiu, ale i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať.

Motocyklisti by si mali uvedomiť, že v záujme vlastnej bezpečnosti je potrebné vyvarovať sa nebezpečnej rýchlej jazde, porušovaniu dopravných predpisov a preceňovaniu svojich schopností. Aj pomalšou jazdou sa dá dostať do plánovaného cieľa.

Hazardovať so zdravím a životom sa nevypláca. Pri zrážke s autom, náraze do zvodidiel alebo šmyku na mokrej vozovke vo väčšine prípadov za kratší koniec ťahá práve motocyklista.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM