Eva Mikulová Správy

Virtuálne prehliadky nášho kraja, ponúka Košice Region Turizmus

Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok

Ilustračný obrázok k článku Virtuálne prehliadky nášho kraja, ponúka Košice Region Turizmus
Foto: Eva Mikulová

„Virtuálne prehliadky sú pri webe www.unesconadosah.sk sprístupnené pre všetky lokality s výnimkou jednej jaskyne. Ďalšie virtuálne prehliadky nájdu používatelia webu www.kosiceregion.com pri jednotlivých bodoch záujmu – pridali sme ich celkom 229,“ povedala výkonná riaditeľka Košice Region Turizmus Lenka Vargová Jurková.

V prípade pamiatok UNESCO sa zameriavajú na tie, ktoré sú od Košíc dostupné autom do 100 minút. Patria medzi ne aj niektoré v Prešovskom kraji.

Aktuálne pracujú na tom, aby sa funkcionalita virtuálnych prehliadok dostala aj do mobilnej aplikácie Košice Región.

Virtuálna prehliadka nenahradí živý zážitok. „Preto dúfame, že tento nástroj bude správnym navnadením a inšpiráciou k neskoršej osobnej návšteve, čo pomôže domácemu cestovnému ruchu,“ povedala Vargová Jurková.

Od spustenia tejto funkcie na webe www.unesconadosah.sk je najnavštevovanejšou Dobšinská ľadová jaskyňa, ďalej Spišský hrad či Jasovská jaskyňa. KRT pripravuje atraktívnejšie podanie virtuálnych prehliadok aj menej známych miest.

Na webovej stránke KRT tiež pripravili vyfarbovaciu náučnú mapu, ktorá má po vytlačení a zložení rozmery 40 krát 90 centimetrov. „Mapa skĺbi jednak tvorivú činnosť pri vyfarbovaní s učením sa a poznávaním zaujímavých, často nie úplne najznámejších miest Košického kraja,“ dodala.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM