Richard Rovinsky Rôzne

VOĽBY VÚC: Košického predsedu a poslancov volí aj Američan

Po prvý raz môžu voliť predsedov a poslancov vyšších územných celkov aj zahraniční občania s trvalým pobytom na Slovensku. Voličské právo využil vo svojom volebnom okrsku na Kežmarskej ulici v Košiciach napríklad Američan Zoltan Baksay, pracujúci na

Voliť prišiel už krátko po otvorení volebnej miestnosti. Regionálne voľby, ako sa vyjadril, majú aj v USA.
„Sledoval som predvolebnú kampaň a postoje kandidátov k záväzným otázkam. Od nového predsedu a poslancov očakávam, že budú hľadať východiská zo súčasnej ekonomickej krízy pri zachovaní nevyhnutných občianskych služieb,“ uviedol Baksay pre TASR.
Očakáva tiež, že budú reprezentovať rôznorodé potreby obyvateľov regiónu. „Verím, že nastane rýchle zlepšenie aj v oblasti cestnej siete. Takisto považujem za dôležité investovať do školstva, lebo vzdelanie dáva ľuďom šancu na lepšiu budúcnosť,“ zdôraznil.
V U. S. Steel pracuje 37-ročný Baksay už viac než 10 rokov. Ako prezradil, do Košíc prišiel pred tromi rokmi a trvalý pobyt získal po tom, keď sa v júni oženil s peknou Košičankou.
„Pokiaľ ma U.S. Steel bude potrebovať v USA, vrátim sa aj s manželkou späť do Spojených štátov. Teraz som však s Košicami spojený pevnými koreňmi, takže aj keď sa vrátim, budeme Slovensko často navštevovať. Zamestnancom U. S. Stel by som však rád zostal až do svojho dôchodku, čo nebude skôr ako o 20 rokov,“ dodal.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM