Správy

Výletná loď Bohemia je už na Domaši a vozí rekreantov. Jej transport bol extrémne náročný, FOTO

Výletnú loď Bohemia v nedeľu večer v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá slávnostne požehnal košický rímskokatolícky arcibiskup a metropolita Bernard Bober.

Ilustračný obrázok k článku Výletná loď Bohemia je už na Domaši a vozí rekreantov. Jej transport bol extrémne náročný, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Podujatia, ktoré vyvrcholilo odpálením ohňostroja a rozsvietením lode, sa zúčastnil i premiér SR Peter Pellegrini.

„Pred pár týždňami vyplávala táto loď, ktorá prišla z Prahy s požehnaním kardinála Dominika Duku. Prešla na Slovensko trasu dlhú okolo 3000 kilometrov. Dnes sme ju požehnali. Vyslovil som slová modlitby a vzývania, aby Boh bol tu s nami, aby lodi doprial šťastné kilometre a všetkým ľuďom, ktorí na nej budú tráviť svoj voľný čas pokoj, zdravie a vždy dobré spomienky,“ uviedol po požehnaní Bober.

Podľa Pellegriniho je výletná loď na Domaši ukážkovým príkladom využívania potenciálu rozvoja cestovného ruchu, ktorý vodná nádrž má.

Dotácia od vlády

„Samotná loď spolu s enormne náročným transportom si vyžadovala dotáciu od vlády vo výške viac ako 600.000 eur, ale ako mám informácie, už od prvého dňa vzbudzuje veľký záujem. Verím, že aj dnešným slávnostným aktom začína novú fázu rozvoja celého regiónu,“ povedal Pellegrini.

„Počas víkendov robíme päť plavieb, cez týždeň štyri. Zatiaľ sme mali skoro všetky plavby vypredané, jednu sme museli zrušiť z dôvodu nepriaznivého počasia. Medzi ľuďmi je o to veľký záujem. Máme na lodi pripravený program, ľudia sa dozvedia nielen to, čo sa na Domaši dialo, ako sa stavala, ale aj to, aký bol vývoj dejín v našej krajine,“ priblížil starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.

Ako doplnil, v budúcnosti by chceli na Domaši vybudovať cyklochodník, prístaviská, nábrežnú promenádu, ako aj múzeum športových hrdinov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM