Šport Správy

Výnimočné chvíle na košickej základke: Žiaci si prebrali vysvedčenia z rúk významných športovcov! FOTO

Žiaci jednej z košických základných škôl zažili počas posledného dňa školy výnimočné chvíle. Jedinečnú atmosféru z odovzdávania si pozrite na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočné chvíle na košickej základke: Žiaci si prebrali vysvedčenia z rúk významných športovcov! FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hokejisti A-mužstva HC Košice, hádzanári a futbalisti dnes zablahoželali žiakom Základnej školy Považská v Košiciach k ukončeniu školského roka a osobne im odovzdali vysvedčenia.

Podľa riaditeľa školy Ľuboša Hvozdoviča je pre nich každoročným zvykom dávať takto žiakom pozitívne vzory. Vysvedčenia si prevzali z rúk súčasných a bývalých hráčov HC Košice ako napríklad Tomáša Marcinka, Mareka Bartánusa, ako aj deväťnásobného najlepšieho hádzanára Slovenskej republiky Richarda Štochla, ktorý je už 10 rokov patrónom školy. V rámci spolupráce s FC Lokomotívou Košice prišli do školy aj mladí futbalisti Róbert Jano a František Pavúk.

V súčasnosti má škola 433 žiakov, z čoho 180 sa aktívne venujú športovej činnosti v deviatich športových triedach.

V OBRAZOCH: Žiaci si prevzali vysvedčenia z rúk športovcov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Vysvedčenia dnes žiakom odovzdal i bývalý slovenský hokejový útočník pôsobiaci v HC Košice Peter Bartoš. V súčasnosti pracuje na škole ako tréner športovej prípravy.

„Venujem sa malým deťom, učím športovú prípravu hokejistov, popritom ešte trénujem. Snažím sa svoje skúsenosti odovzdávať deťom. Je to niečo nové, iné, zaujímavé, posunulo ma to ďalej,“ povedal Bartoš s tým, že ako každý chlapec, aj on sa tešil na koniec školského roka. „Príhody si nepamätám, lebo vlastne snažil som sa byť taký žiak, aby som nevyčnieval, ale aby som ani nehneval,“ povedal.

Bývalý hokejista HC Košice, momentálne pôsobiaci v Banskej Bystrici, Marek Bartánus prišiel odovzdať žiakom vysvedčenia tretíkrát. „Som rád, že môžem deťom trošku spestriť koniec školského roka. Určite sa všetci tešia na prázdniny, kedy už nebudú musieť vstávať, niektorí pôjdu k moru a oddýchnu si od školy. Aj ja som sa na to vždy tešil,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM