Zuzana Vajayová Rôzne

Výťažok z predaja Anjelskej kapustnice poputuje pre Úsmev ako dar

Týždeň anjelov a prianí, počas ktorého sa od 13. do 18. decembra zapojila do diania celá Hlavná ulica v Košiciach, vyvrcholil v sobotu (18.12.) varením Anjelskej kapustnice. Tá nielen chutila, ale aj pomáhala. Výťažok 600 eur poputuje pre spoločnosť

Kapustnica rozvoniavala už od desiatej ráno, kedy sa v 300-litrovom kotlíku dovezenom až z Budapešti začalo pri súsoší Immaculata na otvorenom ohni variť. Všetko začal kuchár Ľudovít Furies, ktorý si na kapustnicu doniesol svoj vychytený recept. Postupne sa k nemu pridávali aj šéfkuchári ďalších košických reštaurácií a dokonca aj nastupujúci primátor Košíc Richard Raši s rodinou. Spoločnou usilovnou prácou vznikla skutočná lahôdka. „Základom sú kvalitné suroviny – výborná kapustička, domáca masť, cibuľa, cesnak, slanina, najlepšie maďarská červená paprika, paradajka, klobáska a vývar z kolena,“ prezradil Furies, ktorý dohliadal na celú prípravu.

Pobaviť sa na moderovanej kuchárskej šou počas prípravy a vychutnať si anjelskú kapustnicu ako obedovú lahôdku prišlo mnoho Košičanov. Viacerí si pochvaľovali jej vynikajúcu chuť, niektorí dokonca osobne prišli poďakovať kuchárom.

Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM