Aktualizované Krimi

Záchranárske auto sa zrazilo s električkou na križovatke v MČ Juh

K zrážke záchranárskeho vozidla a električky došlo v pondelok dopoludnia na jednej z frekventovaných križovatiek v košickej mestskej časti Juh. Dvaja záchranári sa zranili.

Ilustračný obrázok k článku Záchranárske auto sa zrazilo s električkou na križovatke v MČ Juh
Zdroj: FB dopravny servis Ke a Ks

Dvojčlenná posádka záchrannej zdravotnej služby (ZZS) rýchlej zdravotnej pomoci bola v stabilizovanom stave prevezená na urgentný príjem Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach za účelom ďalšej diagnostiky. Potvrdil to námestník a hlavný zdravotnícky záchranár košickej záchranky Juraj Sýkora.

„ZZS smerovala k pacientovi. Náraz bol silný z ľavej strany, v prednej časti spôsobil rotáciu a značnú deformáciu vozidla,“ povedal.
K zrážke došlo krátko po 9.00 h na križovatke ulíc Južná trieda – Rastislavova, Jantárova (Ryba). „K zraneniu osôb v električke nedošlo, predbežne vyčíslená škoda na električke je 3000 eur. Náhradnú dopravu na vylúčenom úseku zabezpečovali štyri autobusy,“ uviedol Dopravný podnik mesta Košice.

Hovorkyňa UNLP Ivana Stašková spresnila, že záchranár bol prepustený do domácej liečby. „Žena, ktorá bola tiež súčasťou záchranárskej posádky, nateraz zostáva v nemocnici,“ dodala.

„Na základe doterajších zistení vodič, ktorý viedol vozidlo záchrannej služby so zapnutým zvukovým a výstražným znamením po Rastislavovej ulici v Košiciach, vchádzal do križovatky s Južnou triedou s pokračovaním na Jantárovu ulicu na červený signál ‚stoj‘ na svetelnom signalizačnom zariadení a v priestore križovatky vošiel do jazdnej dráhy električky, ktorá prichádzala v smere k mostom VSS na svetelný signál ‚voľno‘, v dôsledku čoho došlo k zrážke,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Prítomnosť alkoholu u účastníkov dopravnej nehody zistená nebola.

„Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel vodič vozidla záchrannej služby a osoba v ňom prepravovaná ľahké zranenia,“ spresnila s tým, že predbežná škoda bola vyčíslená na 12.500 eur. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Zdroj: FB dopravny servis Ke a Ks
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM