Správy

Zákaz návštev platí aj v Šaci. Na pľúcnej ventilácii je jeden pacient

Koľko pozitívnych pacientov leží v nemocnici v košickej Šaci?

Ilustračný obrázok k článku Zákaz návštev platí aj v Šaci. Na pľúcnej ventilácii je jeden pacient
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Pandemická situácia v nemocnici v Košiciach v Šaci je zatiaľ stabilizovaná. V súvislosti s ochorením COVID-19 evidujú dvoch suspektných pacientov a jedného pacienta na umelej pľúcnej ventilácii.

Zamestnanci v karanténe

Nemocnica o tom informuje na svojom webe. „Evidujeme štyroch pozitívnych zamestnancov, piati sú v karanténe. Situácia v našom regióne sa naďalej zhoršuje. Nemocnica robí všetky kroky a opatrenia pre to, aby nedošlo k obmedzeniu elektívnej zdravotnej starostlivosti, vrátane plánovaných operácií," uviedol riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

Ako dodal, všetky odporúčania a obmedzenia sú v súlade s nariadeniami Ministerstva zdravotníctva SR a platným COVID automatom a smerujú k ochrane nielen zdravotníka, ale aj pacienta či jeho sprievodu.

Zákaz návštev

Od 13. septembra platí v nemocnici zákaz návštev s určenými výnimkami. So súhlasom riaditeľa nemocnice sú povolené návštevy len k dlhodobo hospitalizovaným (s predpokladom 14-dňovej hospitalizácie) a ťažko chorým pacientom, k zomierajúcim pacientom, na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným.

Pre uvedené výnimky platia pri návštevách prísne pravidlá. Prichádzajúci musia byť kompletne zaočkovaní, mať negatívny PCR alebo antigénový test alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia pred nie viac ako 180 dňami. Potvrdenie o očkovaní, testovaní či prekonaní ochorenia musia mať aj pacienti prichádzajúci na vyšetrenie.

Keďže je okres Košice podľa COVID automatu v červenej fáze, vo vnútorných priestoroch nemocnice je povinné nosenie respirátora FFP2.

Foto: ilustračné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM