Lucia Lauková Správy

Zima sa pomaly blíži: Čakajú nás dve výraznejšie vlny ochladenia

Počas tohto týždňa budú teploty ďalej pomaly klesať až na hranicu 10 stupňov. Poriadny severák zafúka od budúceho týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Zima sa pomaly blíži: Čakajú nás dve výraznejšie vlny ochladenia
Zdroj: pixabay.com

Dnešný deň by mal byť podľa imeteo.sk posledným, tak teplotne výrazne nadpriemerným dňom. Už zajtra nás čaká ochladenie.

V najbližších dňoch nás podľa portálu čakajú dve výraznejšie vlny ochladenia, pričom prvú z nich pocítime už v stredu 14. novembra.

Prvé ochladenie

„Zatiaľ čo dnešné maximálne teploty vystúpia na našom území ešte na +11 až +17 °C, tak zajtra sa budú denné teploty pohybovať len od +8 do +13 °C,“ uvádza imeteo.sk.

Ochladenie bude počas týždňa pokračovať ďalej a teploty majú klesať až na sobotňajšie maximá, ktoré sa vyšplhajú na +4 až +10 °C, no v noci bude už mrznúť. „Teploty budú klesať na +2 až –4 °C,“ varuje portál.

Druhá vlna ochladenia

Vyhliadky na budúcu stredu podľa imeteo.sk naznačujú, že denné teploty by sa na severe územia mohli pohybovať aj počas dňa pod bodom mrazu a maximá na našom území vystúpia len do +5 °C.

„V noci by malo prituhnúť a teploty môžu klesať až k –10 °C. Súčasne sa očakáva, že sa aj v nižších polohách môžu objaviť zrážky snehové,“ dodáva portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM