Tlačové správy Rôzne

Zohrejte sa, preliečte sa, alebo si zacvičte. Počas jesene chutí termál najviac

Chladnejšie jesenné dni v nás častejšie vyvolávajú potrebu zohriať sa – a jednou z najlepších možností je ponoriť sa do termálnej vody. A ak je tá voda ešte aj liečivá, tak je to super.

Ilustračný obrázok k článku Zohrejte sa, preliečte sa, alebo si zacvičte. Počas jesene chutí termál najviac
Zdroj: Holidaypark Kováčová

Takúto termálnu liečivú vodu nájdete napríklad v bazénoch v Holidayparku Kováčová. Je to celoročne otvorený areál, ktorý vznikol na mieste pôvodného termálneho kúpaliska. Voda v bazénoch Holidayparku Kováčová je vápenato-horečnatá, síranovo-hydrouhličitá a už od pradávna je známy jej pozitívny vplyv na pohybové ústrojenstvo. V Holidayparku Kováčová je v jesenných a zimných mesiacoch v prevádzke 6 bazénov. Vo vnútri je veľký relaxačný bazén s vodou o teplote 32 stupňov Celzia, whirlpool bazén s 36 stupňovou vodou a detský bazén. V bazénoch sú rôzne hydromasážne prvky, ktoré prispievajú k celkovému relaxu v termálnej liečivej vode. Počas jesenných a zimných mesiacov sú ďalej v prevádzke vonkajšie sedacie bazény s teplotou od 32 do 38 stupňov Celzia a plavecký bazén s 28 stupňovou vodou. V teplejšom sedacom bazéne je voda neupravovaná, takže sú posilnené jej liečivé účinky.

Holidaypark Kováčová ponúka celoročne relax, zábavu, ale aj aktívny oddych. Najmä na možnosti aktívneho oddychu sa pozrime trochu bližšie.

Od tohto septembra ponúka Holidaypark Kováčová každý deň nejakú formu cvičenia vo vode. Za cvičenie sa neplatí nič navyše, je v cene vstupného, treba len prísť v čase, kedy sa cvičí.
Výhody cvičenia vo vode sú nesporné. Cvičenie vo vode je vhodné aj pre návštevníkov, ktorí majú problémy s pohybovým ústrojenstvom, s kĺbmi, chrbticou, prípadne ktorí trpia nadváhou. Pri cvičení vo vode dochádza vďaka nadľahčovaniu vodou k menšej záťaži. Zároveň sa však pri správne zvolených a prevedených pohyboch využíva odpor vody, čím sa zvyšuje efektivita cvičenia.

V pondelky a v stredy od 15.30 do 16.15 hod. býva aqua cvičenie s odbornou fyzioterapeutkou. Toto cvičenie je veľmi obľúbené, je vhodné na rozhýbanie a precvičenie končatín a chrbtice, pri správnych pohyboch sa posilňuje aj svalstvo čím sa prispieva k formovaniu tela, k redukcii telesnej váhy a k celkovej aktívnej relaxácii. Počas cvičenia sa využívajú aj rôzne pomôcky, napríklad ľahké činky vhodné do vody.

V utorky a štvrtky o 18.00 hod. a potom cez víkendy o 11.30, 13.30 a 16.30 sa cvičí aqua gym, čo je zábavné cvičenie pri dynamickej tanečnej hudbe. Aqua gym by sa dalo nazvať aj tancovaním alebo aerobikom vo vode. Len s tým rozdielom, že pohyby sú prispôsobené zníženej schopnosti byť rýchly. Pri tomto cvičení si dobre ponaťahujete končatiny, chrbticu ale najmä načerpáte pozitívnu energiu zo skvelej kombinácie dobrej hudby a radosti z pohybu.

Novinkou tejto sezóny je piatkové cvičenie – aqua tabata. Cvičenie tabata je v poslednej dobe veľmi populárne. Je to vlastne intervalový tréning, počas ktorého sa 20 minút vykonáva intenzívny pohyb a 10 sekúnd sa oddychuje. Toto sa strieda počas niekoľkých sérií. Aqua tabata sa cvičí s činkami určenými na cvičenie vo vode. Tak nezabudnite ísť vyskúšať túto novinku, cvičí sa v piatky o 18.00 hod.

Cvičenie je samozrejme určené skôr pre dospelákov, ale v Holidayparku nezabúdajú ani na deti. Pre tie je tu pripravený pravidelný víkendový animačný program. Harmonogram animačných aktivít ako aj témy tvorivých dielní, ktoré sú súčasťou animačného programu, nájdete na webovej stránke Holidayparku.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zohrejte sa, preliečte sa, alebo si zacvičte. Počas jesene chutí termál najviac
5
Galéria
Zdroj: Holidaypark Kováčová
Zdroj: Holidaypark Kováčová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM