Veronika Hunyadiová Správy

Zrazil dievča na priechode a zbabelo ušiel! Našli ho vďaka všímavým Košičanom

Na Južnom nábreží v Košiciach došlo k zrážke auta s chodcom. Chodkyňa skončila v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Zrazil dievča na priechode a zbabelo ušiel! Našli ho vďaka všímavým Košičanom
Zdroj: Polícia SR - Košický kraj

V utorok (24. 8.) večer sa v Košiciach stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa ťažko zranila chodkyňa. Nehoda sa stala pri zastávke MHD Viničná na Južnom nábreží.

„Podľa doterajších zistení vodič viedol vozidlo po ceste I/16 na Južnom nábreží v smere na Prešovskú cestu. Na úseku pred zastávkou autobusu MHD vošiel s vozidlom na priechod pre chodcov v čase, keď po vyznačenom priechode prechádzala 18-ročná Košičanka, v dôsledku čoho došlo k zrážke," uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Chodkyňa utrpela ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do košickej nemocnice.

Vodič utiekol

Vodič po zrážke na mieste nezotrval a z miesta nehody ušiel. Polícia ihneď vykonala potrebné opatrenia, vyhlásila pátranie po vodičovi i vozidle, a miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

V stredu (25. 8.) ráno už polícia prijala oznámenie od všímavého občana, že podozrivé poškodené vozidlo tmavej farby zn. Škoda Octavia je zaparkované na jednom z košických sídlisk. „Polícia vodiča stotožnila, vykonala obhliadku vozidla a zaistila stopy, ktoré budú podrobené skúmaniu. S podozrivým vodičom vykonávame potrebné procesné úkony," dodala polícia.

Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci. Bližšie okolnosti, presná príčina nehody a miera zavinenia jej účastníkov, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a dokazovania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM