Rôzne

Zrevitalizovali park na Gudernovej ulici na Terase, funguje aj fontána, VIDEO

Park na Gudernovej ulici v košickej mestskej časti Západ, zrevitalizovali za 100-tisíc eur. S prácami začali na jeseň minulého roka a už ho otvorili.

Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšou pýchou je fontána

„V rámci revitalizácie sa vymenili asfaltové plochy chodníkov, osadilo sa 25 kusov lavičiek a dohromady asi 500 kusov kríkov a stromov. Takisto pribudli aj dva stojany na bicykle, dva pitníky a fontána, ktorá by mala slúžiť na ochladzovanie prostredia a na to, aby sa obyvatelia v danej lokalite cítili príjemnejšie a aby sa v lete dali lepšie zvládať horúčavy,“ povedal starosta MČ Marcel Vrchota s tým, že uvedenú fontánu vyčistili, opravili strojovňu a položili novú dlažbu vrátane hydroizolácie.

V parku tiež pribudli nové malé smetné koše či kempingové stoly. Celková investícia bola z 95 percent financovaná z eurofondov, zvyšok bol z rozpočtu MČ.

Ako Vrchota pripomenul, na Terase je viacero podobných parkov, ide napríklad o Zuzkin park či Katkin park. V revitalizácii zelených plôch chce MČ pokračovať. „Hľadáme výzvy a externé zdroje financovania, keďže MČ nemá zdroje na to, aby zafinancovala všetko vo vlastnej réžii,“ uzavrel.

Park na Gubernovej na Terase
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM