Tlačové správy

Ako byť trendy a zároveň si zachovať svoj vlastný štýl?

Udržať si trendy šatník no zároveň si zachovať vlastnú integritu pri vyjadrovaní sa a obliekaní nemusí byť vždy jednoduchou úlohou.

Ilustračný obrázok k článku Ako byť trendy a zároveň si zachovať svoj vlastný štýl?
Zdroj: CCC

Ako byť trendy a zároveň si zachovať svoj vlastný štýl?

Udržať si trendy šatník no zároveň si zachovať vlastnú integritu pri vyjadrovaní sa a obliekaní nemusí byť vždy jednoduchou úlohou.

Od držania sa starých šiat, ktoré už ale nikdy nebudete nosiť, až po kúsky, ktoré sa v panike nakupujú len na jedno použitie, sme všetci vinní z toho, že robíme menej než rozumné rozhodnutia, pokiaľ ide o naše šatníky. Ale, nemusí to tak byť. Pripravili sme si pre vás pár tipov, pri ktorých dodržiavaní bude váš šatník vyzerať vždy fresh aj bez toho, aby ste ho museli každý týždeň meniť! Poďme sa na ne spolu pozrieť.

1. Nekupujte niečo len na jednu príležitosť 

Všetci sme za to vinní. Svadba, narodeninová oslava, piatková spoločná večera s priateľmi. Mať na programe niečo vzrušujúce, že nevyhnutne cítime, že si potrebujeme obliecť niečo špeciálne – a teda niečo nové. Častejšie však platí, že hoci sa nám kúsok, ktorý kupujeme, páči, málokedy dostane viac ako jednu priepustku z nášho šatníka von.

Namiesto toho, aby ste si kúpili niečo konkrétne na určité udalosti, skúste mať vo svojom šatníku niekoľko elegantnejších kúskov, ktoré sú univerzálnejšie. Ak si vyberiete niečo jednoduché a klasickejšie, ale zároveň trendové, budete to môcť nosiť znova a znova. Vďaka šikovnému doplnku nikdy nebude váš šatník vyzerať ako rovnaký.

2. Nekupujte a nenechávajte si niečo, čo nesedí 

Nie je nezvyčajné držať veci, ktoré vám už nesedia, v nádeji, že jedného dňa budú znova. Tiež nie je nezvyčajné kúpiť niečo v príliš malej veľkosti ako stimul na chudnutie alebo preto, že je to v akcii a nemajú vašu obvyklú veľkosť. Avšak držať sa týchto vecí – ktoré nemôžete fyzicky nosiť – je jednou z najhorších vecí, ktoré môžete urobiť, ak sa snažíte zmenšiť veľkosť svojho šatníka. Buďte k sebe realistickí a úprimní. Ak vám nesedí, je čas ho predať alebo darovať.

Zdroj: CCC

3. Vymieňajte si oblečenie so svojimi najštýlovejšími priateľmi

Jedným zo skvelých spôsobov, ako udržať váš šatník svieži, je vymieňať si kúsky s priateľmi. Uplatňujte politiku „one-in, one-out“ tak, že sa zbavíte niečoho, čo ste nenosili niekoľko mesiacov, a vymeňte to za kúsok, ktorý vášho priateľa omrzelo nosiť (ale vždy ste mali na očiach). Či už organizujete večierky na výmenu oblečenia s veľkou skupinou alebo sa len dohodnete s jedným priateľom, obchodovanie s oblečením je skvelý spôsob, ako mať vzrušujúci šatník bez toho, aby ste míňali peniaze alebo robili ďalšie škody na životnom prostredí.

4. Nepúšťajte sa do extravagantných nákupov 

Často uviazneme v štýlových koľajach a máme pocit, že nenávidíme všetko v našom šatníku a nemáme si čo obliecť. Keď sa to stane, častejšie sa pustíme do veľkého nákupného ošiaľu a nakoniec míňame obrovské množstvo peňazí presne za tieto trendy veci, ktoré skončia navždy v našich šatníkoch a nikdy sa nenosia. Nedovoľte, aby sa to dostalo do tohto bodu. Namiesto toho sledujte po celý rok kúsky, ktoré máte radi, a keď si to uvedomíte, poznačte si veci, ktoré vám chýbajú. Myslite na to ako na neustály a vyvíjajúci sa proces, namiesto toho, aby ste sa každých pár mesiacov vracali na začiatok. 

V tomto procese vám pomôže aj CCC fashion blog, na ktorom vždy nájdete tipy na tie najnovšie trendy a môžete tak prísť na to, čo vám v šatníku chýba a nakupovať podľa neho.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM