Veronika Hunyadiová Správy

Ako riešiť problém s prechádzaním cez štvorprúdovku? Hovorí sa o premostení aj osvetlení

Na riešenie problému prebiehania chodcov cez rýchlostnú cestu pri vstupe do Košíc sa vytvorila pracovná skupina pod gesciou Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Ilustračný obrázok k článku Ako riešiť problém s prechádzaním cez štvorprúdovku? Hovorí sa o premostení aj osvetlení
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Okrem NDS a policajných zložiek sú jej súčasťou aj mesto Košice a obe dotknuté mestské časti, Sídlisko Ťahanovce a Dargovských hrdinov. Informovala o tom mestská časť na svojom webe.

Zabrániť tragédiám

Jej úlohou je predovšetkým koordinovať kroky, ktoré by zamedzili vzniku tragických nehôd v tomto úseku (pri Zelenom dvore v Košiciach), pri ktorých v nedávnej minulosti vyhaslo už viacero životov.

„Na februárovej schôdzke kompetentných inštitúcií, ku ktorým patrila aj naša mestská časť, sa dohodlo niekoľko operatívnych úloh. Ide o pravidelnú a častú kontrolu celistvosti oplotenia a uzatvárania brán, zlepšenie osvetlenia daného úseku, zintenzívnenie hliadkovej činnosti polície, ako aj identifikácia majiteľov nehnuteľností na dotknutom území, s ktorými bude možné v budúcnosti pracovať s cieľom prinavrátiť danú lokalitu k jej pôvodnému určeniu,“ uviedla mestská časť.

Do úvahy prichádzajú aj možnosti opätovného stredového zamedzenia prechodu, alebo prípadného bezpečného premostenia mestských častí Sídliska Ťahanovce a Dargovských hrdinov.

Vzdelanie občanov

Ako ďalej uvádza mestská časť, pomohlo by zriadenie ďalšej linky MHD s vytvorením novej zastávky pri krematóriu, čo by malo byť úlohou mesta a dopravného podniku.

„V neposlednom rade je nevyhnutná aj edukácia dotknutej časti obyvateľstva – výchovy, sociálnej práce, doprovodu detí do a zo školy. Túto úlohu by na seba mali prebrať útvary sociálneho zabezpečenia mestských častí za spolupráce s políciou. Svoj význam by určite zohralo aj hliadkovanie za súčinnosti obyvateľov a zložiek polície,“ dodalo Sídlisko Ťahanovce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM