Michal Lendel Správy

Alarmujúce štatistiky mestskej polície: Mladí Košičania pijú čoraz viac a toto je rekordman!

Problém s alkoholom v Košiciach naberá nepríjemné rozmery, pijú čoraz viac totiž už deti! Naozaj nepríjemné čísla ponúka štatistika mestskej polície, ktorá poukazuje na to, že v meste nemajú problém s alkoholom iba dospelí. Veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Alarmujúce štatistiky mestskej polície: Mladí Košičania pijú čoraz viac a toto je rekordman!
Zdroj: TASR

Počet zákrokov mestskej polície, ktoré majú súvis s konzumáciou alkoholu z roka na rok narastá. V roku 2011 ich bolo registrovaných celkom 686, o rok neskôr 1008 a v roku 2013 (ku dňu 22.10.2013) celkom 1019, teda dá sa s určitosťou povedať, že tento rok bude v tomto smere rekordný.

Negatívne rekordy maloletých a mladistvých

Skutočne neveselú štatistiku nám poskytla mestská polícia, ktorá poukazuje na enormný nárast prípadov maloletých a mladistvých pod vplyvom alkoholu. V roku 2010 mestská polícia registrovala celkom 17 takýchto prípadov, o rok nato ich bolo už 66, v roku 2012 predstavoval nárast o bezmála stovku maloletých a mladistvých pod vplyvom alkoholu. Ako rekordný sa v tomto smere rysuje roku 2013, keďže už k 22.10. bolo zistených celkom 158 takýchto prípadov.

Hrozné čísla ponúkajú aj namerané hodnoty množstva alkoholu v dychu u týchto vekových skupín. Negatívnym rekordmanom je v tomto smere 16-ročný chlapec, ktorý nafúkal až 2,96 promile. Zahanbiť sa nedalo ani nežnejšie pohlavie, kde vedie 16-ročné dievča, ktorému bolo v dychu nameraných 2,5 promile. Najnižší vek opitej osoby zaznamenala mestská polícia u 12-ročného dievčaťa, ktoré nafúkalo 2,24 promile.

Problémy najmä počas voľna…

Ako nám povedal Roman Jabrík – špecialista Odboru výkonu služby mestskej polície, s mladistvými a maloletými podguráženými ľuďmi sú najväčšie problémy v centrálnej mestskej zóne Košíc a na najmladších sídliskách, hlavne v areáloch materských a základných škôl. „Najviac takýchto zásahov zaznamenávame vo večerných a nočných hodinách, hlavne počas víkendov v letných mesiacoch, ako aj počas školských prázdnin,“ uviedol Jabrík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM