Správy

Bez testu vás v ústave srdcových chorôb nehospitalizujú. Aké sú ďalšie pravidlá?

Východoslovenských ústav srdcových a cievnych chorôb aktualizoval protipandemické opatrenia. Čo po novom platí?

Ilustračný obrázok k článku Bez testu vás v ústave srdcových chorôb nehospitalizujú. Aké sú ďalšie pravidlá?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) v Košiciach zverejnil aktuálne platné protipandemické opatrenia. Aké pravidlá platia pri hospitalizáciách a vyšetreniach?

Test alebo očkovanie

Ako ústav v utorok (7. 9.) informoval, na hospitalizáciu prijímajú len pacientov s platným RT-PCR testom alebo rýchlym PCR testom nie starším ako 72 hodín.

Pri návšteve ambulancií a diagnostických pracovísk VÚSCH platí, že zaočkovaní pacienti sa nemusia preukazovať testom, pokiaľ nemajú klinické príznaky ochorenia COVID-19 alebo pozitívnu epidemiologickú anamnézu. Ostatní pacienti sú povinní preukázať sa RT-PCR testom, rýchlym PCR testom alebo antigénovým testom.

Pravidlá pre návštevy

Návštevy pacientov VÚSCH sú povolené iba za určených podmienok. Pre očkovaných návštevníkov s potvrdením sa testy nevyžadujú, ostatní musia mať RT-PCR alebo antigénový test. PCR test nesmie byť starší ako 72 hodín a antigénový test nesmie byť starší ako 24 hodín.

Zároveň platí, že ak návštevník nemá zvýšenú teplotu a klinické príznaky COVID-19, vyplní čestné vyhlásenie a negatívny epidemiologický dotazník a používa ochranné pomôcky podľa platného COVID automatu a usmernení personálu. Návštevné hodiny sú v stredu, sobotu a nedeľu od 14.30 do 16.30 hod., mimo toho len vo výnimočných prípadoch so súhlasom príslušného vedúceho pracovníka.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM