Alexandra Kolínská Správy

Bilbord, ktorý vyvoláva vášne: Padlo prvé trestné oznámenie!

Nestáva sa tak často aby sa reklamy na bilbordoch stávali predmetom ostrých diskusií. Tento spor sa otvára v metropole východu. Padlo prvé trestné oznámenie.

Ilustračný obrázok k článku Bilbord, ktorý vyvoláva vášne: Padlo prvé trestné oznámenie!
Zdroj: TASR

Ladislav Rovinský, ktorý sa len nedávno postaral o spustenie Petície za za zvýšenie bezpečnosti cyklistov tentokrát podal trestné oznámenie. Dôvodom mal byť billboard zobrazujúci Vladimíra Iľjiča Lenina s citátom: Sila kapitálu a burzy sú všetkým. Parlament a voľby sú len bábky.

Rovinský má za to, že bilbordovou kampaňou došlo k porušeniu Trestného zákona. „Z vyjadrenia strany VZDOR je zrejmé, že sa hlási ku ideovému odkazu V. I. Lenina a tento aj bilbordom šíri. Cieľom strany je zvrhnutie jestvujúceho zriadenia s jeho orgánmi a inštitútmi (parlament a voľby). Posúdenie konania zodpovedných členov strany VZDOR je teraz na vyšetrovateľovi OR PZ SR Košice a na dozorujúcom prokurátorovi,“ uviedol nám Ladislav Rovinský.

K trestnému oznámeniu sa nám vyjadril aj podpredseda strany VZDOR. „Ak potláčame práva a slobody tým, že píšeme naše najhlbšie presvedčenie o fungovaní kapitalistického zriadenia, ktorý sa iba skrýva za maskov demokracie, potom sme ochotní postaviť sa pred orgány Slovenskej republiky a plne sa budeme za toto naše presvedčenie zodpovedať pred prokuratúrou a súdmi. Takéto a ani podobné pokusy o naše zastrašenie nás nezastavia v účasti na nadchádzajúcich parlamentných voľbách,“ vyjadril sa Ivan Gaľa.

Podanie trestného oznámenia nám potvrdila aj polícia. „Vyšetrovateľ prijal toto trestné oznámenie, momentálne sa tým zaoberá, situáciu vyhodnocuje a v zákonnej lehote rozhodne o ďalšom postupe,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

FOTO: Bilbordy, ktoré vyvolali búrlivú diskusiu!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM