Alexandra Kolínská Krimi

Brutálny útok v električke číslo 4: V histórii košickej MHD ide o prvý takýto incident!

Otrasný zážitok, na ktorý vodička košickej MHD nikdy nezabudne. Podľa Dopravného podniku cestujúci napadol vodičku (49), ktorá skončila zranená na traumatológii. Ako uviedli, ide o prvý takýto čin v histórii košickej MHD.

Ilustračný obrázok k článku Brutálny útok v električke číslo 4: V histórii košickej MHD ide o prvý takýto incident!
Zdroj: TASR

V pondelok 20. júla vo večerných hodinách došlo podľa informácií od Dopravného podniku (DPMK) k napadnutiu vodičky električky na linke číslo 4, cestujúcim. „Páchateľ udrel ženu opakovane do oblasti tváre po tom, ako ho upozornila, že pes má mať v električke náhubok. Keďže ho nemal, vodička cestujúceho slušne požiadala, aby v zmysle prepravného poriadku a dodržania bezpečnosti ďalších cestujúcich vozidlo opustil,“ uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Michaela Karaffová.

„Muž na to zareagoval údermi. Vodička skončila s opuchnutou tvárou na traumatológii a momentálne je práceneschopná. Útočníka policajti v krátkom čase chytili. V histórii Dopravného podniku mesta Košice ide o prvý incident spáchaný na ženu vodičku,“ povedala.

„Vodička Mária (49) pracuje v DPMK 25 rokov. Je spoľahlivá, nikdy na ňu neboli sťažnosti, nekonfliktná, pri komunikácii s cestujúcimi vždy veľmi slušná. Aj napriek tomu sa včera našiel cestujúci, ktorý si na túto ženu dovolil zaútočiť,“ informovala Karaffová o vodičke. Ako dodala na záver, k incidentu došlo niečo pred pol deviatou hodinou večer na zastávke Námestie osloboditeľov, keď prechádzala z jednej kabíny do druhej.

Viac o incidente sa dočítate v článku Policajti o incidente v MHD: Tomáš (28) vodičke nadával, potom jej uštedril údery aj kopanec!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM