Rôzne

V mestskej časti Západ bude rušno: Štartujú Dni Terasy, na rad príde aj folklórny festival

Program v znamení ľudových tradícií, folklóru a zábavy prinesú do košickej mestskej časti Západ v týchto dňoch Dni Terasy a nultý ročník festivalu Folklórna Terasa.

Ilustračný obrázok k článku V mestskej časti Západ bude rušno: Štartujú Dni Terasy, na rad príde aj folklórny festival
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Ako za mestskú časť informoval Ľubomír Ferko, Dni Terasy odštartujú na najľudnatejšom košickom sídlisku v pondelok o 16:00 hod. stavaním mája, ktorý v sprievode folkloristov vztýčia pred budovou miestneho úradu na Triede SNP.

Aký bude prvý máj?

Na stredu (1. 5. ) je na námestí pred obchodným centrom na Toryskej ulici naplánovaný Prvomájový rodinný deň 2024.

„Najmä najmenší návštevníci si určite vychutnajú adrenalínové bungee trampolíny. Ich rodičia zasa ocenia kvalitnú gastrosekciu s remeselnými pivami, langošmi a domácimi klobáskami od maďarského majstra mäsiara,“ uviedol s tým, že o 18:00 hod. sa predstaví kapela Pavelčákovci.

Nultý ročník

Folklórom bude MČ pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. To najlepšie z oblasti ľudovej hudby, tancov a zábavy, čo v meste a v širokom okolí je, má od štvrtka do soboty (2. – 4. 5.) priniesť nultý ročník festivalu Folklórna Terasa, ktorého súčasťou budú aj stánky s jedlami a nápojmi.

„Ťahákom prvého dňa bude určite predpremiéra programu Folklórneho súboru Železiar k 60. výročiu jeho vzniku. V piatok (3. 5.) sa zasa môžu milovníci folklóru tešiť na hodinový galaprogram súboru Jurošík z Michaloviec. No a sobota bude patriť zábave v podaní ľudového rozprávača Andera z Košíc, ktorý je na scéne už 50 rokov,“ spresnil Ferko.

Súčasťou Dní Terasy bude okrem iného aj Deň zdravia na Terase či deň otvorených dverí miestneho úradu pre žiakov základných škôl.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM