Zuzana Vajayová Krimi

Bývalý riaditeľ BPMK G. Hrabovský mal spreneveriť takmer 30.000 eur

Nové mesta Košice a mestských podnikov pokračuje v postupnom odhaľovaní nezrovnalostí, ktoré na svojich pozíciách objavujú novovymenovaní manažéri.

„Bývalý riaditeľ Bytového podniku mesta Košice (BPMK) Gabriel Hrabovský zanechal po sebe ďalšiu kauzu,“ tvrdí jeho nástupca, súčasný riaditeľ tohto mestského podniku Viktor Lehotzký. Jeho tvrdenia majú potvrdzovať výpisy z účtu, príjmové a výdavkové pokladničné doklady. Podľa Lehotzkého svedčia o tom, že Hrabovský dlhuje BPMK 29.875 eur.

Lehotzký uviedol, že 9. apríla 2009 dlžníčka BPMK Jarmila M. vložila na účet tohto mestského podniku v hotovosti 29.875 eur na úhradu svojho dlhu. O niekoľko dní nato, 22. apríla 2009, vtedajší riaditeľ BPMK Hrabovský tú istú sumu z účtu bytového podniku vybral.

„Príjmové a výdavkové doklady svedčia o tom, že ešte v ten deň popoludní bola táto hotovosť vložená do pokladne BPMK a o pár minút na to bola z pokladne G. Hrabovským vyzdvihnutá. Na účte BPMK však táto suma chýba a to znamená, že Hrabovský dlhuje BPMK takmer 30.000 eur. Bezodkladne ho vyzveme, aby túto dlžnú sumu vrátil. Či v tomto prípade nešlo o nepodarený pokus odkúpiť byt od dlžníka BPMK za účasti jeho pracovníkov nechávame na posúdení verejnosti a orgánom činným v trestnom konaní", dodal Lehotzký.

Bývalý riaditeľ BPMK Hrabovský dnes pred novinármi uviedol, že všetky kauzy, ktoré sa objavili v ostatných dňoch sú len účelové klamstvá, ktoré majú zakryť neschopnosť nového vedenia riešiť reálne problémy. „Spomínaná pani mala voči BPMK dlh okolo 70.000 eur. Našou snahou bolo, aby aspoň časť splatila a mesto jej mohlo umožniť odkúpenie bytu,“ uviedol. Dodal, že osobne s bol s dlžníčkou v banke, kde časť dlhu vložila do depozitu. „Mesto potom neschválilo odpredaj bytu, pani musela byt vypratať a ja ako konateľ som peniaze z banky vybral a vrátil jej ich,“ dodal Hrabovský. Dôvod, prečo potvrdenie o prevzatí celej sumy sa neobjavil v účtovníctve BPMK však neuviedol. „Potvrdenie mám u seba, v BPMK je všetko, čo odo mňa požadovala účtovníčka, ak si niekto to potvrdenie vyžiada, predložím ho,“ uzavrel Hrabovský.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM